El Puig ballarà este cap de setmana a ritme de música de banda i orquestra de corda

Guardar

presentacio_trobada_presidents_alcaldes
presentacio_trobada_presidents_alcaldes

Els sons i melodies de les bandes de música ompliran els carrers del Puig este dissabte 17 de juny. El motiu és la X Trobada de Bandes Juvenils, Orquestres de Corda i Escoles de Música de l'Horta Nord que convertirà el municipi, per un dia, en el principal auditori urbà de la comarca.

La cita està organitzada per la Unió Musical Santa Maria del Puig, que farà d'amfitriona de les 23 agrupacions musicals que participaran en un esdeveniment que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament del Puig i la seua regidoria de Cultura.

Els organitzadors esperen la participació de 900 músics i 400 alumnes d'escoles de música al llarg d'una jornada que calculen que aplegarà més de tres mil persones.

La trobada començarà a les 18,30 hores amb l'acreditació de les societats musicals i les autoritats municipals que les acompanyen. L'Ajuntament ha organitzat visites guiades al monestir i al Museu de la Imprempta, així com una ruta que convida a descobrir el pas de Jaume I per este municipi històric enclavat al nord de l'horta de València.

L'apartat musical s'obrirà a eixa mateixa hora amb actuacions d'orquestres i grups musicals que es repartiran entre l'auditori de la Societat Musical, La Marina i els salons del Reial.

A les 20 hores hi haurà una desfilada musical en què es preveu la participació de 21 formacions vingudes de tota la comarca. Les bandes partiran des de sis punts d'eixida diferents per acabar confluïnt en l'esplanada del Monestir, on interpretaran els pas-dobles València i Amparito Roca. En acabar, els centenars de músics participants gaudiran d'un sopar de germanor que finalitzarà amb l'acte de clausura.

La trobada arriba en moment dolç per a la Unió Musical Santa Maria del Puig. La societat musical es troba immersa en la celebració del seu 100 aniversari i encara assaboreix el primer premi i la menció d'honor que ha rebut enguany en la seua secció del 41 Certamen de Bandes de Música de la província de València.

Destacats