El Juliol Musical més femení omple de músiques del món els monuments del Puig

Guardar

maria_briones
maria_briones

El festival comptarà amb les actuacions de Maduixa Teatre, Lüla Reina, The Sey Sisters, Reina Roja, Dolç Tab Jazz i APA, la Unió Musical Santa Maria del Puig i la coral Julio Ribelles.

Flamenc, copla, dansa contemporània, fusió mexicana, gòspel, dolçaina en clau de jazz i la potència de tots uns guanyadors del 41 certamen provincial de bandes de música, constitueixen el còctel amb què la 17 edició del Juliol Musical omplirà de música a la fresca, sota la llum de la lluna del 18 al 23 de juliol, els monuments més importants del Puig de Santa Maria.

La Cartoixa d'Aracristi, l'ermita de Sant Jordi, la Torre de Guaita i el Monestir del Puig oferiran durant sis nits consecutives unes propostes musicals que en l'edició d'enguany compartiran en la seua majoria el denominador comú de reivindicar el paper de la dona en el món de la cultura.

El festival començarà el dimarts 18 a la Cartoixa, on cinc ballarines i l'actriu Anaïs Duperrin intrepretaran l'espectacle Muliër de Maduixa Teatre, una obra de dansa contemporània que reivindica la llibertat femenina i que ha sigut guardonada amb els XX Premis Max de les Arts Escèniques com a millor espectacle de carrer i millor composició musical per a espectacle escènic.

La següent cita serà el dimecres 19 a la recuperada ermita de Sant Jordi. Gràcies al conveni de cessió signat entre els ajuntaments del Puig i València, este espai històric tan significatiu torna a ser un dels escenaris culturals en actiu del municipi.. En ell, la jove cantant i compositora Lüla Reina interpretarà les cançons del seu primer disc Madre Mestiza, que constitueix una fusió elegant i renovada de la música popular mexicana, acompanyada de reconeguts músics valencians.

El dijous 20 la Cartoixa s'omplirà de les potents veus del trio vocal The Sey Sisters. Les germanes Sey estenen la seua energia contagiosa, el seu ritme i el seu inqüestionable talent per tot el món, amb una fusió de l'ànima gòspel i de l'esperit africà que les converteix en un dels conjunts vocals més emblemàtics del moment.

El divendres 21 el festival es vestirà de copla i flamenc per desplaçar-se, de la mà de Reina Roja,  a la Torreta de Guaita de la mar. Reina Roja és un projecte musical que presenta una explosiva barrreja de modernitat i tradició, per la via del flamenc, la copla i les músiques del món. Encapçalat per la cantant María Briones i el percusionista Rafa Villalba, el grup ofereix als seus concerts un viatge sonor internacional on vibrarem recordant artistes com ara Concha Piquer, Gardel, Goytisolo, Cesaria Évora, La Paquera de Jerez, Eva Ayllón o Marvin Gaye.

L'accent més valencià del festival arribarà el dissabte 22, al baluard del Monestir, amb un espectacle que mescla el jazz amb la dolçaina i el cant d'estil. La formació Dolç Tab Jazz incorpora el nostre instrument més genuí i popular, la dolçaina, com a instrument solista de jazz, aconseguint una compenetració desconeguda fins ara amb els altres instruments. Els instruments seran acompanyats per la veu del cantaor Josep Aparicio "APA".

La cloenda del Juliol Musical serà el diumenge 23 de juliol, al Monestir de Santa Maria, amb un concert oferit per la Unió Santa Maria del Puig i la coral Julio Ribelles. Els guanyadors del 41 Certamen Provincial de Bandes de Música oferiran un repertori que anirà des de José Serrano fins Tschaikowsky. Actuarà la soprano del Puig Blanca Vázquez Canales.

L'entrada als espectacles serà gratuïta i lliure fins completar l'aforament. L'Ajuntament habilitarà un autobús per traslladar-se a veure les obres que tenen lloc a la Cartoixa. Les places poden reservar-se a La Marina.

Destacats