Arriba una nova edició del festival Solmarket a la platja del Puig

Guardar

solmarket
solmarket

La platja del Puig de Santa Maria (València) acollirà del 26 de juliol al 18 d'agost la quarta edició del festival gastronòmic i d'oci familiar Solmarket, que enguany ofereix 24 concerts, 20 'food trucks', 70 expositors, concursos, màgia i tallers infantils.

El festival tracta d'impulsar El Puig com a destinació d'oci i turisme familiar de qualitat a través d'una àmplia oferta lúdica-festiva a la qual es preveu l'assistència de més de 100.000 persones.

D'entrada gratuïta i amb una superfície de 12.000 m² decorada en aquesta ocasió amb flors, palmeres, gespa, 800 flotadors i 450 metres de llums de neó, la quarta edició de Solmarket apostarà a més per l'art, la solidaritat i el reciclatge.

Reunirà les millors propostes gastronòmiques d'àmbit internacional procedents de Tailàndia, el Japó, Veneçuela, Mèxic, l'Argentina, Cuba i Itàlia. L'àrea de gastronetes comptarà amb una zona de cocteleria i 20 vehicles històrics que comptaran amb una oferta gurmet amb propostes també sense glútens, vegetarianes i especialitzades en menús infantils.

A més, se celebrarà 'El concurs del Xef', en què es reptarà als assistents a emplatar com un autèntic xef en un temps rècord d'1 minut.

De dilluns a diumenge i de 19 hores fins a la 1 de la matinada, Solmarket 2019 també habilitarà un mercat artesanal amb 70 expositors i la zona infantil destacarà enguany per una gran varietat de jocs gegants. Hi haurà també tallers a càrrec d'animadors infantils professionals i jocs tradicionals en format de gran grandària com una canastra, el clàssic '3 en ratlla' o fins a un laberint.

MÚSICA I ART COBREN PROTAGONISME

A 25 metres del mar i a tan sols 10 minuts de València, la música serà una altra de les grans protagonistes en el pla de l'estiu de Solmarket amb 24 concerts, a més d'altres actuacions musicals en directe.

Els concerts es duran a terme diàriament a partir de les 21 hores i tots dimecres tindrà lloc un tribut diferent: Queen, Coldplay, Rolling Stone i U2.

Entre altres novetats, en Solmarket també es podrà gaudir de l'art en viu i en directe: els artistes grafiters Alfonso Calera i Gonzalo Montero crearan huit murals amb la tècnica de l'artifici.

UNA EDICIÓ MÉS SOLIDÀRIA I SOSTENIBLE

El festival tindrà un doble objectiu solidari en aquesta edició. Així, tractarà de generar 20.000 litres d'aigua potable en països en vies de desenvolupament de la mà de l'empresa d'aigua mineral Auara que, per cada litre que es consumisca en el festival, dotarà de quatre d'aigua potable a diferents poblacions subdesenvolupades.

Així mateix, l'última nit se celebrarà una carrera solidària nocturna amb flotadors a la vora de la platja, la recaptació de la qual es destinarà a ajudar les persones amb mobilitat reduïda del municipi del Puig.

Les inscripcions, amb un preu de 3 euros, podran realitzar-se a través de les webs de Solmaket i en la caseta d'informació situada en el recinte del festival, al costat del Passeig Marítim.

Solmarket 2019 també es torna a més sostenible i apostarà pel reciclatge i per reduir l'ús del plàstic. Per això, desapareixen les botelles d'aigua de plàstic i solo s'utilitzaran els envasos de PET reciclatge i els gots de plàstic PET.

Destacats