La Devesa del Castell torna a obrir els seus en caps de setmana alterns

L'Ajuntament content després de l'èxit aconseguit durant aquests vuit mesos que està obert

Guardar

dehesa
dehesa

Els jardins que envolten el Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot, l'anomenada Devesa del Castell, tornaran a obrir les seues portes durant 2017. Ho faran en caps de setmana alterns, des de matí 4 de febrer. Després de vuit mesos des de la seua obertura, el saldo és positiu, ja que ha existit molt interés per part dels veïns per a poder accedir al jardí i tant Patronat com a Ajuntament estan molt satisfets per com s'han desenvolupat estos mesos, amb la qual cosa, es continuarà amb el conveni d'obertura al públic.

Els jardins de la Devesa del Castell van obrir el passat 7 de maig de 2016, gràcies a l'acord de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Burjassot i el Patronat del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, entitat que ostenta la propietat d'este pulmó verd situat en ple centre del municipi. Després d'uns mesos d'intens treball per a la neteja i adequació de l'espai, la Devesa va obrir al públic perquè, en caps de setmana alterns, els ciutadans i ciutadanes de Burjassot pogueren acostar-se a conéixer este particular i frondós jardí, passejar per ell, asseure's a descansar o jugar amb els més xicotets.

"Estos vuit mesos d'obertura al públic han sigut tot molt positius. Des de l'Ajuntament estem molt contents i satisfets amb esta iniciativa. Enteníem que este espai verd tan singular havia d'obrir-se a la ciutadania, que tots havien de beneficiar-se de tan magnífica zona verda, i que Burjassot havia de lluitar per la seua obertura, i açò vam fer. A continuació, de la mà del Col·legi Major, que va acceptar esta proposta i als quals estem també molt agraïts per l'acolliment que han tingut, arribem a un projecte conjunt, a un conveni que ens permet poder oferir este espai a la ciutadania a canvi d'un treball previ d'adequació i d'unes labors de consergeria durant els caps de setmana de visites al públic. I des del mateix dia de la seua obertura al maig, les visites no han cessat. Així que, en 2017, la Devesa estarà oberta per a tot aquell que la vulga conéixer de prop i trobar en ella un espai d'esplai o descans. Per a nosaltres ha sigut un assoliment molt important, a més de recuperar per als ciutadans un patrimoni verd importantíssim, hem aconseguit acostar la història i la naturalesa d'alguna cosa tan nostra com es Castell a totes i tots els nostres veïns", ha apuntat l'Alcalde de Burjassot, Rafa García.

 

Calendari i horari de les visites:

Per a 2017, el calendari d'obertura de la Devesa del Castell ha quedat determinat de manera que estarà obert, el 4 i el 5 de febrer i el 18 i 19 de febrer; 4,5, 18 i 19 de març; 1, 2, 15, 16, 29 i 30 d'abril; 13, 14, 27 i 28 de maig; 10, 11, 24 i 25 de juny; 8, 9, 22 i 23 de juliol; 5, 6, 19 i 20 d'agost; 9, 10, 23 i 24 de setembre; 7, 8, 21 i 22 d'octubre; 4, 5, 18 i 19 de novembre i, finalment, 2, 3, 30 i 31 de desembre.

Les visites a la Devesa del Castell són gratuïtes i el seu horari de visites serà, tant dissabte com a diumenge, entre els mesos de maig a setembre, de 10 h a 20.30 h, mentre que durant els mesos d'octubre a abril, l'horari de visita serà de 10 h a 19.30 h. Per a realitzar la visita, no és necessari fer cap tipus de reserva.

El Jardí de la Devesa del Castell reuneix en el seu interior una bona representació d'espècies típiques de la vegetació i el bosc mediterranis sent abundants els pins Carrasco, les agarrofes, les alzines, els eucaliptus, els margallons o les murtes, entre altres espècies. A més, el Jardí, la ruta visitable del qual s'ha senyalitzat amb peanyes explicatives de les principals espècies que ho habiten, està sembrat de llocs idíl·lics per a passejar o asseure's a gaudir d'este bell lloc, molts anys tancats i ara obert per a sort de tots.

Destacats