L'Associació "Buscant Alternatives-Lloc de Vida" fa possible un Nadal diferent

Muchos menores en riesgo de exclusión social han participado en el proyecto 'Creciendo y aprendiendo'Molts menors en risc d'exclusió social han participat en el projecte 'Creixent i aprenent'

Guardar

buscant-alternatives-lloc-de-vida-navidad-2016
buscant-alternatives-lloc-de-vida-navidad-2016

L'Associació Buscant Alternatives- Lloc de Vida ha fet possible que un bon nombre de menors en risc d'exclusió social hagen gaudit del Nadal. Durant la setmana del 26 al 30 de desembre, els menors que participen en el projecte "Creixent i aprenent" han pogut gaudir, al costat dels seus companys i companyes, de diverses activitats lúdiques, totes elles al voltant de la mateixa temàtica: "Un Nadal Diferent". Sota este lema, els menors han pres consciència que disposar d'este temps d'oci per a gaudir amb la família i amb els amics més voltem és molt més valuós que qualsevol regal material.

Entre les activitats realitzades durant els dies de Nadal, els xiquets i joves han anat al cinema, a patinar sobre gel i a la Fira de Expojove, on van passar una bona estona fent treballs manuals i gaudint dels jocs que proposava esta fira nadalenca. Totes les activitats realitzades han sigut possibles gràcies a la col·laboració de diferents entitats com el projecte CaixaProinfancia, la congregació de les Germanes Vedrunas i l'Associació de Veïns de Benimàmet que van contribuir en l'assistència a Expojove.

"Creixent i Aprenent" és el projecte que integra totes les actuacions que es realitzen, des de l'Associació Buscant Alternatives" dirigides a la infància i a la joventut del barri. Es treballa amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys i el projecte està inclòs dins del programa de Càritas de la Parròquia la Nativitat de Burjassot i del programa "Família i Infància de Càritas Diocesana". L'objectiu d'aquest projecte és poder oferir als menors punts de relació en els quals estos puguen desenvolupar les seues capacitats i habilitats en espais de creixement alternatius, implicant-los també en la transformació del seu propi procés de desenvolupament personal i social.

Buscant Alternatives treballa per a fer que tots, família, el barri, els centres educatius, les associacions veïnals, les parròquies, i la mateixa associació es convertisquen en vertaders suports perquè els xiquets i les xiquetes aconseguisquen i gaudisquen d'una correcta socialització i integració.

Destacats