L'alumnat de Burjassot celebra el Dia de l'Arbre amb la plantació de nous exemplars en La Granja

Hui plantaran arbres els alumnes del CEIP Miguel Bordonau , l'1 de febrer els de el CEIP La Fontaine i el 3 els de el CEIP Sant Joan de Ribera

Guardar

arbol
arbol

El Dia de l'Arbre, que es commemora hui 31 de gener, tindrà enguany una celebració molt especial a Burjassot, de la mà de l'Oficina de Sostenibilitat Local, que dirigeix el regidor de Medi ambient, Emili Altur. Alumnes i alumnes de Tercer i Cambra de Primària de tres centres escolars del municipi, Sant Joan de Ribera, Miguel Bordonau i La Fontaine, participaran en una activitat de compromís amb la naturalesa i la sostenibilitat, a partir de l'estudi del valor ecològic dels arbres i la plantació de diferents exemplars en el Parc de la Granja.

L'acció que es planteja des de la regidoria de Medi ambient, en col·laboració amb la regidoria d'Educació que dirigeix Laura Espinosa i amb la de Serveis Municipals, dirigida per Manuel Lozano, consta de tres fases. Durant la primera, l'alumnat treballarà en l'aula el valor ecològic de l'arbre en la ciutat, arreplegant el que aporten els arbres i el que poden aportar ells mateixos com a ciutadanes i ciutadans en un manifest.

Seguidament, es realitzaran les plantacions d'arbres en el parc de la Granja, en col·laboració amb la Brigada d'Obres Municipal i s'estudiaran les característiques de les espècies escollides. Així, hui a partir de les 9.30 h, prop de 100 alumnes i alumnes de tercer i cambra de primària del CEIP Miguel Bordonau plantaran sis arbres. L'1 de febrer, alumnes de tercer i cambra de primària del CEIP La Fontaine plantaran cinc arbres més, mentre que el 3 de febrer, quasi 100 alumnes i alumnes del CEIP Sant Joan de Ribera plantaran altres cinc arbres en La Granja. Les tres jornades de plantació comptaran amb la presència de l'Alcalde de Burjassot, Rafa García.

Finalment, tant l'Ajuntament de Burjassot com els centres educatius, a través d'alumnes "ambaixadors" signaran simbòlicament un contracte amb el qual tots es comprometen a complir diferents compromisos per a la preservació dels arbres i del medi ambient urbà. Els compromisos municipals que es proposen impliquen fer el possible per a cuidar els arbres de Burjassot, destinant els recursos necessaris perquè estos cresquen sans; escoltar als alumnes de Burjassot, especialment les seues inquietuds pel que fa al medi ambient, les plantes i els animals; tenir una actitud verda a l'hora de plantejar nous espais urbans; intentar deixar una ciutat més verda a les generacions esdevenidores i, finalment, tenir present totes les formes de vida a Burjassot.

L'activitat del Dia de l'arbre a Burjassot, compte també amb la col·laboració i participació de l'Associació Cultural Ferroviària de Burjassot, que posarà a la disposició dels alumnes i alumnes el tren de la Granja per a fer una passejada pels verds jardins de la Granja.

Per al regidor de Medi ambient, Emili Altur, "activitats com esta contribueixen, en primer lloc, a conscienciar sobre la importància dels arbres, en tant que purificadores de l'aire i reductors de la contaminació, i com a suport de vida de les diferents espècies de la nostra fauna urbana. Però, a més, milloren el coneixement que els xiquets i xiquetes tenen sobre el seu poble, i, en particular, sobre el patrimoni natural del seu poble".

Destacats