Els municipis valencians es preparen per al Nadal més atípic

Més enllà de València són moltes les ciutats de la zona que estan preparant activitats, amb totes les mesures de seguretat, per a amenitzar aquestes dates, impulsar el comerç local i mantenir la màgia del Nadal entre els més menuts

Guardar

circ i teatre ontinyent
circ i teatre ontinyent

A una setmana de l'arribada del Nadal, molts són els municipis que ultimen les seues propostes per a l'any més atípic que es recorda. Unes propostes totalment adaptades a la situació sanitària actual i que quedaran a costa de l'evolució de la pandèmia en els pròxims dies, per si es decideix augmentar les restriccions previstes per part de les autoritats.

L'epicentre del Nadal a la província de València sol ser la seua capital, ja que el cap i casal sol atraure milers de visitants a causa de les extenses i variades propostes que prepara cada any. Uns plans que enguany han quedat reduïts a causa de la Covid-19, però, així i tot, permetran visitar el mercat ambulant nadalenc, els pessebres, els arbres de Nadal, assistir a musicals...

Però més enllà de València són moltes les ciutats i municipis de la zona que estan preparant activitats, amb totes les mesures de seguretat, per a amenitzar aquestes dates, impulsar el comerç local i mantenir la màgia del Nadal entre els més menuts.

ONTINYENT

Ontinyent aposta, un any més, per convertir-se en l'epicentre del Nadal de les comarques centrals. En aquesta ocasió, s'ha hagut de treballar en un format d'Ontinyent Il·lusiona adaptat a la pandèmia per a evitar aglomeracions i garantir la seguretat de la ciutadania.

El passat cap de setmana es va iniciar el Festival de Circ i Teatre al carrer, arribant a la 9a edició. En aquesta ocasió es desenvolupa en tots els barris de la ciutat, en alguns casos de manera simultània, per a evitar aglomeracions. El Festival compta amb 18 representacions en espais públics de 12 companyies nacionals i internacionals.

A més, els ponts de la ciutat s'han convertit en protagonistes de l'inici de la campanya de Nadal, durant la qual seran aprofitats com a element simbòlic i de reclam perquè els veïns i veïnes isquen al carrer i realitzen les seues compres en la localitat.

XÀTIVA

Els espectacles destinats a la família, juntament amb altres apostes com ara una gala de monòlegs benèfica i un concert d'any nou per a iniciar el 2021, iniciativa que es repeteix després de l'èxit de l'any anterior, són els actes més destacats dels previstos a Xàtiva.

A més, aquest dissabte 19 de desembre obrirà les portes el Betlem Monumental, amb figures a grandària real, i que ha estat considerat en els últims anys com el més gran d'Espanya. En aquesta edició, a causa de la pandèmia, s'ha reduït i adaptat per a garantir la seguretat dels seus visitants.

ALZIRA

Els xiquets i xiquetes d'Alzira podran gaudir aquest Nadal de la tradicional fira d'atraccions en el recinte firal a partir d'aquest divendres 18 de desembre. L'Ajuntament ha autoritzat la instal·lació de les atraccions amb la condició que els firaires complisquen totes les normatives sanitàries, controlen el nombre de persones que estiguen en aquest recinte amb aforament màxim de 400 persones i desinfecten les atraccions després de cada ús.

El recinte firal compta amb 15.000 metres quadrats els quals 11.000 són per a traccions i punts de venda i la resta, 4.000, es destina a sòl transitable.

Fira de Nadal d'Alzira.

GANDIA

El Nadal a Gandia ve marcat per la premissa d'evitar aglomeracions. En aquest sentit, els actes que s'han programat impossibilitaran que es produïsquen concentracions de persones donat el seu caràcter itinerant. S'ha mantingut la il·luminació i s'ha ampliat la decoració amb nous elements decoratius en la plaça del Prat, la plaça Major i en el Mercat ambulant de Nadal.

Coincidint amb el canvi d'any es llançarà el castell de focs artificials que no va ser llançat en el seu moment per la suspensió de la Fira i Festes. Els Reis Mags arribaran a la ciutat en un helicòpter que sobrevolarà tots els barris perquè els xiquets i xiquetes sàpiguen que els Reis Mags ja han arribat.

Alguns espectacles tradicionals no se celebraran perquè no s'han pogut assajar o preparar amb anticipació a causa de la pandèmia com són el Cant de Sibil·la del dia 24 de desembre, el Betlem Monumental de la Casa de la Marquesa o el concert de Pro Música.

CULLERA

L'Ajuntament de Cullera i l'associació ACECU han preparat una sèrie d'activitats infantils adaptades per a aquest Nadal amb totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19. A més, per a incentivar la compra en el comerç local s'ha posat en marxa una campanya perquè per les compres per valor de 20 euros en els comerços adherits es puguen aconseguir entrades per a aquestes activitats infantils.

Òpera infantil, màgia, teatre, equilibrisme, musicals i més propostes infantils és el que s'ha preparat des del consistori i ACECU. En total són sis actuacions de diferents temàtiques que se celebraran els dies 28, 29 i 30 de desembre, i els dies 2, 3 i 4 de gener.

TORRENT

L'Ajuntament de Torrent ha posat en marxa una sèrie d'actuacions de promoció i suport al comerç i l'hostaleria local -com a part del projecte '100% amb el comerç de Torrent'- perquè la campanya de Nadal siga un èxit, de manera que aquestes accions contribuïsquen a fomentar en la ciutadania el consum en els establiments de la ciutat, a més de visibilitzar-los i valorar els productes i serveis que aquests ofereixen.

Arbre de Nadal de Benetússer.

BENETÚSSER

L'Ajuntament de Benetússer aposta per un Nadal segur a través d'una organització d'actes en els quals es busca celebrar les tradicions d'una manera diferent i participativa.

El passat 7 de desembre, la localitat va donar la benvinguda de les festes amb l'encesa de les llums nadalenques de places i carrers, una il·luminació que enguany s'ha vist incrementada per a arribar a tots els racons. Entre els actes, destaca la celebració d'un mercat d'ONG, dissabte 19 de desembre en la plaça de l'Ajuntament.

Tant Papà Noel com Reis Mags visitaran recorreran els carrers del municipi i els xiquets i xiquetes els podran saludar des dels balcons.

A més de fomentar l'ambient nadalenc, el consistori s'ha bolcat en el seu comerç local a través d'una intensa campanya per a incentivar les compres en els negocis del municipi.

BURJASSOT

Des d'aquest passat dilluns es pot sol·licitar, des de la web municipal de l'Ajuntament de Burjassot, les invitacions per a poder accedir als actes programats per a aquests dies.

A més dels variats actes culturals previstos, cal destacar l'arribada de Papà Noel el dia 23 i 24, recorrent tots els carrers del municipi. Pel que respecta als Reis d'Orient, el dimarts 5 de gener visitaran Burjassot a les 11.00 i 12.45 hores i a les 17.00 i 18.45 hores. La visita, per a la qual també hi ha que sol·licitar invitació a través de la web de cultura, es realitzarà en dos punts del municipi, l'Auditori de la Casa de Cultura i el Pavelló Cobert. En el cas d'omplir-se l'aforament, s'ampliaran els dies de visita dels Reis.

ALMUSSAFES

"Abraça el Nadal a Almussafes" és el lema amb el qual el consistori municipal presenta davant la ciutadania la programació festiva que servirà per a commemorar aquestes assenyalades dates del calendari. L'Ajuntament planteja per a aquests dies diverses activitats culturals adaptades a les circumstàncies de pandèmia actuals, per la qual cosa ha eliminat totes les convocatòries multitudinàries que s'havien oferit fins ara, com la Cavalcada de Reis o la Fira de Nadal.

Per a compensar aquestes cancel·lacions, des de la Regidoria de Cultura s'ha optat per plantejar iniciatives que es desenvolupen de manera estàtica en un punt fix i amb el públic assegut, amb reserva prèvia d'entrades i seguint les normes de seguretat.

Destacats