El Taller de Teatre Terapèutic de Espai Dona clausura el curs amb l'obra "Cocineras"

Guardar

cocineras 5
cocineras 5

Les dones del Taller de Teatre Terapèutic "Disfruta expresándote", d'Espai Dona, el Servei Integral d'Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Burjassot que dirigeix Lluna Àrias, van celebrar, dimecres passat 29 de juny, la seua particular fi de curs amb la representació de l'obra "Cocineras". Una funció molt especial que va tenir lloc en el Centre Socioeducativo Díaz Pintado. 

Dirigides per l'actriu conductora del taller, Antonia Bueno, quatre de les participants van posar en escena diferents monòlegs, posant de manifest les seues emocions, pensaments i inquietuds. Així, a vegades amb sentiment, a vegades amb humor i a vegades fins i tot amb mala llet, van abordar qüestions com el matrimoni, la cura dels fills i les anomenades "super-mares", l'estrès o l'apoderament de les dones. Tot, amb el nexe comú de la cuina, "com si la vida fóra massa que poguérem modelar-la". 

El Taller de Teatre Terapèutic va nàixer fa quatre anys, de la mà de l'actriu, dramaturga i pedagoga, Antonia Bueno, qui, "en conversa amb Joan Ferrer, psiquiatra en aquells dies del Centre de Salut de Burjassot", va veure la necessitat d'oferir a les dones eines teatrals que les ajudaren a millorar la seua salut integral. La iniciativa es va canalitzar a través d'Espai Dóna. 

Segons la responsable del taller, Antonia Bueno, el més important del taller és el treball en col·lectiu, "que ens ajuda a integrar-nos en el grup, superant els sentiments de solitud que condueixen al pessimisme i la depressió". "En la nostra trobada de cada dimarts, no pretenem crear actrius", aclareix l'actriu, sinó que "cerquem i aprenem a gaudir del nostre cos i la nostra ment des del plaer de la correcta respiració, del moviment, el ball, el joc dramàtic, els exercicis d'imaginació creativa, les improvisacions teatrals, etc. Tot això proporciona un benefici clarament superior a la ingesta de pastilles i en quedar-se a casa, tancada i donant-li voltes als problemes".

Ara com ara són un total de deu dones les integrants d'aquest taller terapèutic, però no es descarta el pròxim curs obrir la participació de més alumnes. "Podem arribar fins a 15 o 16", segons explica Antonia Bueno. Les interessades poden informar-se a Espai Dona, en el carrer Colom, 40 de Burjassot.

Destacats