Cave-Cova proposa la creació d'una autoritat competent en mobilitat sostenible per a l'Horta

L'entitat veïnal celebra una jornada d'anàlisi a Burjassot en la qual es planteja una mobilització per part de la ciutadania per a participar en la implementació de l'Agenda 2030 en temes de mobilitat sostenible.

Guardar

Reunió de l'entitat veïnal Cavecova a Burjassot
Reunió de l'entitat veïnal Cavecova a Burjassot

La Confederació d'Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVECOVA) ha celebrat una jornada en la Casa de la Cultura de Burjassot sobre Mobilitat en l'àrea metropolitana. En l'acte, al que va assistir a la taula inaugural l'alcalde de la localitat, Rafa García, es va analitzar la situació i la solució en matèria de transport metropolità.

La situació actual, qualificada de caòtica per l'entitat veïnal, es va abordar la necessitat de plantejar una autoritat competent en matèria de mobilitat sostenible per a planificar, organitzar i estructurar el transport públic d'una manera ordenada. Segons va explicar el president de CAVE-COVA, Juan Antonio Caballero, la mobilitat en l'horta es troba en un 40 % per als vianants de proximitat i en 41 % en motoritzada, la qual cosa suposa aquesta última un índex molt alt que es dispara fins al 80 % quan es tracta de desplaçaments intermunicipals.

Són aquestes xifres les que aboquen "a una aposta de reforma profunda del servei de Rodalies del ferrocarril, i a una millora de la connexió de la ciutat amb la seua àrea metropolitana" explica Juan Antonio Caballero, ja que "si bé la ciutat de València compta amb un bon servei, són les connexions amb l'entorn les que fallen i requerisquen una revisió i reforma en profunditat".

En aquest sentit, l'entitat veïnal aposta per una mobilització per part de la ciutadania per a implementar l'Agenda 2030 també en matèria de mobilitat sostenible, amb una revisió dels plans elaborats. Així mateix, el representant de CAVE-COVA, Xavier García, reclama la necessitat de "transparència i participació de la ciutadania en l'elaboració dels plans de mobilitat en tots els àmbits de l'administració, tant local com a autonòmica".

Destacats