Burjassot sorteja dos lots de llibres per a celebrar el Dia de les Escriptores de la Biblioteca Nacional

Guardar

Libros cultura Comunidad de Madrid
Libros cultura Comunidad de Madrid

Després del bon acolliment del passat any, la Biblioteca Municipal de Burjassot, al costat d'Espai Dona, el servei municipal d'atenció integral a les dones de l'Ajuntament de Burjassot, s'han adherit a la celebració del Dia de les Escriptores de la Biblioteca Nacional. Aquesta activitat l'organitza la citada entitat en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives i Empresàries i amb l'Associació Clàssiques i Modernes, amb l'objectiu de reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

Per a commemorar aquesta data tan destacada en el món literari, des de la Biblioteca Municipal de Burjassot i Espai Dona, es realitzaran diferents accions. D'una banda, es gravarà un vídeo amb la lectura de fragments d'obres de diferents autores, entre ells, els d'Isabel-Clara Simó i Carmelina Sánchez Cutillas, a les quals l'Associació Clàssiques i Modernes de València realitza enguany un reconeixement públic. A més, Carmelina ha estat nomenada escriptora de l'any 2020 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El vídeo es podrà veure a través de les xarxes socials del municipi, el dia 19 d'octubre, i estarà protagonitzat per components del Club de Lectura de la Biblioteca d'Adults, components de l'Associació Teatral Paraules i Dones i altres persones relacionades amb el món de la cultura de Burjassot.

El mateix dia 19, data en el qual se celebra l'efemèride, es realitzarà un sorteig d'un lot de llibres d'autores seleccionades de la Biblioteca a través de l'Instagram i Facebook de l'àrea de Cultura. Participar en el concurs és molt fàcil: cal seguir les pàgines d'Instagram i Facebook d'Espai Dona i de Casa Cultura Ajuntament Burjassot, etiquetar en el post que han elaborat a dues persones i recomanar a una escriptora.

En aquesta cinquena edició, la celebració compta amb el comissariat de l'escriptora Elvira Lindo qui ha triat el tema "L'esforç quotidià de les dones", entorn del qual gira l'elecció de textos i autores per a la seua lectura en un acte públic, el dia 19 d'octubre, a les 19.00 hores, en la seu de la Biblioteca Nacional; acte que es podrà seguir des de Youtube.Des d'Espai Dona i des de la Biblioteca Municipal animen a la ciutadania a participar, a través de les xarxes socials municipals, en aquesta activitat tan especial en el món literari.

Destacats