Burjassot guarda silenci en memòria de totes les dones assassinades per violència masclista

Guardar

_DSC0004
_DSC0004

Avui, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les dones, i en el marc dels actes commemoratius programats al llarg de la setmana, Burjassot ha guardat silenci en memòria de totes i cadascuna de les víctimes per violència masclista.

Bona part de la corporació municipal, encapçalada per l'Alcalde, Rafa García, a més de nombrosos treballadors i tècnics de l'àmbit municipal s'han concentrat, a les portes del Consistori, per a guardar un minut de silenci, amb unes màscares que avui s'han tenyit de morat.

"No volem ni una mort més. No volem aguantar més assassinats però tampoc més creences, ni actituds, ni pensaments ni comportaments tenyits pel masclisme. Per això guardem silenci, per respecte i memòria de totes les dones a les quals els han arrabassat el dret més bàsic que tenim, que és la vida. Però paral·lelament alcem la veu. I ho fem difonent al màxim un manifest institucional, a través del qual, donant veu a dones que representen un ampli volum de la població municipal, per a deixar clar que en Burjassot denunciem qualsevol mena de violència cap a la dona, pel fet de ser-ho" ha declarat l'Alcalde, Rafa García, qui ha afegit que, "per aquesta raó, hem volgut enfocar enguany la nostra campanya cap a l'educació. Perquè sempre, però avui més que mai, val més educar que curar. I perquè només treballant des de la coeducació a les aules, però també en les famílies i en les polítiques municipals, es podrà tallar, d'arrel, aquesta xacra.

Les activitats continuaran demà dijous, amb la I Jornada de Coeducació de l'Ajuntament de Burjassot, que tindrà lloc en el Centre Cultural Tívoli per a totes aquelles persones que s'hagen inscrit. Finalment, el divendres 4 de desembre, el Centre Social Díaz Pintado acollirà, a partir de les 9 h, un taller dirigit a professionals sobre intervenció amb menors en situació de violència de gènere.

Destacats