Burjassot dóna suport a la iniciativa per a declarar un Dia Mundial del Xicotet Comerç

"Xicotet Comerç. És el teu torn", és la campanya que duu a terme Confecomerç CV per a fer valdre el comerç local

Guardar

pequeño comercio burjassot2
pequeño comercio burjassot2

Des de la Confederació de Comerç d’Alacant, Castelló i València, Confecomerç CV, s'ha llançat una iniciativa en diferents municipis amb l'objectiu de promocionar el xicotet comerç, la seua importància i tots els seus avantatges. Sota el lema "Xicotet Comerç. És el teu torn", l'associació de comerços intenta aconseguir que es declare un Dia Mundial del Xicotet Comerç.

Aquest matí, ha sigut el torn de Burjassot, on Pedro Soriano, com a presidenta de l'Associació d'Empresaris, ha presentat aquest projecte al costat de l'alcalde de la localitat, Rafa García i Rosa Coca, edil de Comerç. El municipi durà a terme diferents accions promocionals, incloent-hi abundant cartelleria amb imatges de diferents sectors del comerç; o la repartició de bosses i samarretes amb els lemes de la iniciativa.

Soriano ha destacat l'objectiu principal que es persegueix amb la campanya, "la mobilització cap al xicotet comerç", que no solament és millor per a l'economia local, sinó també "millora la qualitat i la proximitat de l'atenció", a més de ser una manera més sostenible de comprar, de proximitat i beneficiosa per a tot el municipi.

La iniciativa es durà a terme a Burjassot des de hui fins a desembre, on entrarà també en la campanya de Nadal; a més d'altres municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Com participar en la declaració del Dia del Xicotet Comerç?

Com a part de "Xicotet Comerç. És el teu torn", s'ha obert una campanya en la pàgina change.org en la qual qualsevol persona pot signar per a donar suport a la causa, i aconseguir que es declare un Dia Mundial del Xicotet Comerç. A través de la pàgina web essuturno.com, es pot accedir a tota la informació de la campanya i signar la petició.

La declaració d'un Dia Mundial del Xicotet Comerç, significaria poder posar de manifest el destacat paper del sector del comerç al detall, no sols en l'àmbit econòmic i de foment de l'ocupació. També és necessari tindre en compte l'àmbit social i mediambiental, garantint la proximitat, preservació del territori, promoció de productes autòctons, proveïment i dotació de servei als municipis.

Rafa García, alcalde de Burjassot, ha incidit també en la importància dels xicotets comerços i per què és necessari donar-los suport. En el cas de Burjassot, no és una localitat amb àrea industrial, per la qual cosa "el xicotet comerç és l'activitat que defineix a la ciutat". L'edil ha explicat que en aquests temps difícils, el comerç local no està passant pel millor dels seus moments, a favor de les grans superfícies o el comerç online. Precisament per això, és "important posar-li el focus d'atenció", ha expressat, perquè a més és una font de creació d'ocupació.

L'Ajuntament de Burjassot creu necessari que les institucions donen suport a aquest tipus d'iniciatives, i animar als comerços minoristes que no estiguen associats, que ho facen. Així, poden participar en campanyes com aquesta i aconseguir més visibilitat i ajuda.

Destacats