Burjassot dóna el tret d'eixida a les seues festes en honor a Sant Roc

La localitat s’omplirà d’actes culturals, festius i religiosos del 3 al 16 d’agost

Guardar

sant roc1
sant roc1

La Clavaria de Sant Roc 2018, encapçalada pel Clavari Major Eros Quesada, i comptant amb la col·laboració de la regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, arrancarà les festes en honor al patró de Burjassot, divendres que ve 3 d’agost amb el pregó 2018. Un pregó que enguany estarà a càrrec del veí de Burjassot, Miguel González Defez, Comissari Provincial de la Policia Nacional, i que comptarà amb l’humor d’Eugeni Alemany.

La nit del pregó començarà a les 22.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament amb l’actuació d’Eugeni Alemany que portarà a Burjassot el seu espectacle “En persona guanye”, un espectacle còmic escrit i protagonitzat pel mateix Alemany que, en clau de monòleg, juga amb la improvisació i la irreverència teatral del cabaret, la interacció amb el públic i el ritme frenètic característic dels programes de televisió en directe.

Després de l’actuació, serà el moment de l’inici oficial de les festes de 2018 amb la lectura del pregó, com s’ha assenyalat, per part de Miguel González Defez, veí del municipi amb gran arrelament en ell i destacada figura social d’aquest. La nit es tancarà amb la música del DJ Pablo Guerola, d’Europa FM i de DJ Enric Montaner, i també hi haurà una animació de discomòbil a càrrec de Crazy Zoo.

Després d’aquesta primera nit festiva, el dissabte 4 d’agost començaran els trasllats de Sant Roc per tots els barris del municipi, visitant també les 13 comissions falleres, comptant amb la col·laboració de l’Agrupació de Falles de Burjassot, presidida per Iván Heredia Cortés, les Festes de Santa Gemma i de les 613 Vivendes i l’Associació Andalusa A l’Andalus 25 de Burjassot. Els trasllats conclouran el divendres 10 d’agost.

El mateix dia 4 d’agost, després del trasllat, la cita serà en la Plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc l’actuació de la “Orquesta Sideral”, a partir de les 23 hores. Un dia més tard, el diumenge 5 d’agost tindrà lloc, al Pati de les Sitges, el sopar dels antics Clavaris de Sant Roc, a les 21.30 hores.

Posats ja de ple en el cap de setmana, el divendres 10 d’agost, a partir de les 23 hores, la Plaça de l’Ajuntament serà l’escenari del gran musical patrocinat per la regidoria de Festes per a, després, celebrar la fi de festa amb una macro discomòbil. El testimoni ho agafarà, el dissabte 11 d’agost el “Quinto i tapa” que, també en la Plaça de l’Ajuntament des de les 18 hores, donarà l’oportunitat a veïns i visitants de degustar les més bones tapes a preus assequibles. Aquest dia, la música arribarà a la Plaça de l’Ajuntament a les 23 hores amb la nit de tributs, dedicada a Estopa i a Extremoduro.

El diumenge 12 d’agost, el color inundarà els carrers de Burjassot ja que la Clavaria ha programat, a partir de les 10 del matí, la Color Fest, una divertida carrera per a gaudir i riure durant tot el seu recorregut que començarà en la Plaça de l’Ajuntament fins a arribar a l’aparcament de l’estació de Burjassot, on hi haurà una discomòbil amb animació i festa de l’aigua.

Aquest dia començaran també els actes de la Penya El Coet amb el Dia Infantil, dedicat als xiquets i xiquetes de la Penya, els quals tindran una jornada de jocs, diversió, berenar i sopar pensat per a ells que es desenvoluparà en la instal·lació habilitada per la Penya en els voltants del Centre de Salut del carrer Beniferri. A més, aquest dia, es realitzarà també, al voltant de les 22.30 hores, el pes o tradicional coetà a mà, en aquest recinte. Des de la Penya El Coet informen que, en la zona de risc, és a dir, la situada fora de la tanca, pot estar qualsevol persona degudament equipada.

Els xiquets seran els protagonistes de les activitats del 13 i el 14 d’agost. D’una banda, el 13 d’agost a les 18 hores en la Plaça de l’Ajuntament començarà la Festa Infantil en la qual, per a recuperar forces, hi haurà repartiment d’orxata i fartons per a tots els presents. Aqueix mateix dia, però a les 21 hores, serà el repartiment d’entrepans d’embotit, patrocinat per la regidoria de Festes, també en la Plaça de l’Ajuntament. Per a acabar la jornada, en la mateixa ubicació, la música la posarà una gran orquestra a partir de les 23 hores.

En el cas de la Penya El Coet, aqueix dia, al voltant de les 20 hores, realitzarà el tret de la traca xinesa valenciana per a, posteriorment, donar pas al seu sopar. I, una vegada finalitzat aquest, es realitzarà una demostració i exhibició del maneig de coets infantils i també tindrà lloc la coetà infantil. Des de la Penya recorden que és indispensable per a participar en la mateixa portar roba adequada: guants, pantalons vaquers, jaqueta, gorra i ulleres. Els xiquets i xiquetes participants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

La vesprada del dia 14 d’agost serà molt especial i estarà dedicada també als xiquets i a la pólvora ja que tindrà lloc, a partir de les 20 hores, la Baixada Infantil de Sant Roc en la qual es comptarà amb la participació de la Penya El Coet. Una vegada beneïdes les canyes, s’iniciarà la baixada tenint el seu punt final en la parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Abans d’arribar a la seua destinació, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la rodà infantil.

A la nit, a les 23 hores, tindrà lloc la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament per a participar en l’Exhibició de Pirotècnia que, a partir de les dotze de la nit, tindrà diferents punts de tret en el municipi. Després d’aquesta exhibició pirotècnica tindrà lloc la coetà de la Penya El Coet, en el recinte habilitat a aquest efecte en els voltants del Centre d’Especialitats. La fi de festa serà en la Plaça de l’Ajuntament amb una discomòbil.

El dia de la Mare de Déu de l’Assumpció, el 15 d’agost, començarà a les 11 hores amb la concentració de les clavariesses en la Plaça de la Concòrdia des d’on es desplaçaran, en cercavila, fins a l’Església de Sant Miquel per a, a les 12 hores assistir a la missa solemne. Després d’aquesta, cap a les 14 hores i de mans de la Pirotècnia Caballer FX, serà la mascletà en la Plaça de l’Ajuntament. Aquest mateix dia, en horari de vesprada, a les 20.30 hores, després del volteig de campanes i del tret de les 21 salves en honor a Sant Roque, donarà començament la processó en honor a la Mare de Déu pel recorregut habitual. Després, es dispararà un ramillet de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Caballer FX.

Aquest dia festiu finalitzarà amb una actuació musical partir de les 23 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

El dia gran de les festes de Burjassot, el 16 d’agost, festivitat de Sant Roc, iniciarà els seus actes a les nou del matí amb la missa en honor al patró oferida, en l’Ermita, per l’Associació Amics de Sant Roc. Després d’aquesta, hi haurà repartiment d’orxata i fartons per a tots els presents.

A les 11.30 hores serà la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament per a, en cercavila, dirigir-se a la Parròquia de Sant Miquel, lloc en el qual tindrà lloc la missa major a les 12 hores. Després d’aquesta, els Clavaris, acompanyats de les seues famílies i amics, a més de per l’Agrupació Musical Los Silos, es dirigiran a les 14 hores, a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la mascletà patrocinada per la regidoria de Festes.

Després de la processó en honor al sant, que eixirà a les 20.30 hores de la Parròquia de Sant Miquel, començarà l’últim dels actes de les festes del 2018: la pujà i la rodà de Sant Roc que, a partir de les 23.30 hores i comptant amb la participació també de la Penya El Coet, recorrerà els carrers de Burjassot fins a arribar a l’Ermita, on descansarà.

Una vegada el Sant entre en l’Ermita, es dispararà el castell, en l’aparcament de les Palmeres, que posarà el punt final a les festes del 2018.

Destacats