Burjassot aprova per unanimitat el document per a la recuperació social i econòmica de la ciutat

Guardar

IMG_5903
IMG_5903

L'ajuntament de Burjassot ha aprovat per unanimitat l'Acord per la Recuperació Social i Econòmica de Burjassot davant la crisi sanitària motivada per la Covid-19. Tots els grups polítics de l'ajuntament han dut a terme al llarg d'aquests mesos un treball conjunt a través de la Comissió Covid-19 convocada per l'alcalde de Burjassot, Rafa García, per a aportar informació i idees, conéixer la situació de la ciutat a cada moment, i estar informats de les mesures que dia a dia s'han anat prenent concorde a la tan canviant situació que està generant la pandèmia de Covid-19.

El document aprovat és un document viu, que continuarà tenint aportacions en les següents setmanes, i que recull les mesures que aquest ajuntament ha posat en marxa des del passat 14 de març fins a l'actualitat, així com les línies generals sobre la recuperació econòmica de Burjassot.

En paraules de l'alcalde de Burjassot, "és un orgull poder dir que els representants polítics de Burjassot hem treballat braç a braç al llarg d'aquests mesos en un exercici de generositat i desinterés, sempre tenint com a principal objectiu les i els ciutadans de Burjassot, així com les terribles conseqüències que ha tingut per a tots nosaltres la pandèmia. Burjassot ha mostrat el seu costat solidari, el seu costat emprenedor i ha sigut conscient que només juntes i junts, els seus ciutadans, podria superar aquesta crisi, establint els pilars que suporten l'avanç, el desenvolupament i el benestar de tots".

"En poc temps, la ciutadania de Burjassot ha donat el millor exemple de solidaritat, coratge i esforç, complint estrictament les mesures de confinament derivades d'un estat d'alarma excepcional alhora que necessari, i les seues posteriors fases de desescalada i cogobernança, i que marcarà moltes pàgines de la història contemporània. És per això que, des de l'Ajuntament de Burjassot, com a representant de les prop de 38.000 persones que conviuen en el municipi, no podem sinó que exemplificar, de manera formal i compromesa, l'esforç, la valentia i també la paciència, ja clarament demostrades per la nostra ciutadania, i tot allò amb un únic objectiu: treballar per ella. Bé és cert que, en aquests llargs dies, des de l'Ajuntament de Burjassot hem treballat intensament per a anar aplicant les mesures que la situació motivada per la crisi sanitària i les instruccions del Govern d'Espanya i de la Generalitat Valenciana derivades d'aquesta anaven marcant. La nostra convicció ha sigut ser un element facilitador de la màxima seguretat i benestar possible per als nostres veïns i veïnes, intervenint, i fins i tot anticipant-nos, per a fer front a una situació sobrevinguda i sense precedents que està afectant la societat mundial", aclareix el text aprovat.

En el document queden clares les línies de treball de futur i que també han sigut les del present i passat, la protecció dels ciutadans en tots els seus vessants. Des de l'ajuntament es durà a terme línies de treball específiques en l'economia local, amb la creació d'ajudes als comerços i hostaleria, així com la formació en totes aquelles matèries que aquests sectors necessiten per a avançar en les eines en línia i internet o xarxes socials. Una altra de les línies d'actuació serà la formació i l'ocupació mitjançant la creació de borses de treball, l'orientació individualitzada, l'elaboració, desenvolupament i acompanyament d'itineraris d'inserció, la gestió de l'Aula Ocupació, l'ampliació de Programes Formatius de Qualificació Bàsica, Tallers d'ocupació, o formació per a l'ocupació.

En l'àrea d'Educació es durà a terme projectes de reforç en tots els nivells educatius, coordinats pel Gabinet Psicopedagògic Municipal, posant especial èmfasi en tots aquells menors o col·lectius que han tingut problemes d'accés a les eines digitals durant el confinament, situació que ha generat importants desnivells en l'ensenyament dels menors, a més, es duran a terme programes d'Intervenció Sociocomunitària i Programes d'Assessorament Familiar.

I en l'Àrea de Benestar Social és potser on més èmfasi s'ha posat, ja que la realitat ha superat amb escreix la possible situació que es preveia. Burjassot ha hagut d'ampliar els seus recursos econòmics destinats a ajudes d'emergència a pràcticament el milió d'euros, uns recursos que han servit per a protegir a centenars de famílies del nostre municipi durant els pitjors moments i les seues posteriors seqüeles. Des d'aquesta àrea es té clar que cal seguir per aquesta línia de treball, i s'implementen recursos econòmics, materials i personals per a poder seguir per aquesta senda, potenciar-la i millorar-la en tot el possible.

Totes les altres àrees també han treball a tots els nivells per a poder presentar les seues mesures de suport per a la recuperació, tant esport, com a cultura, infància, urbanisme, hisenda, majors, etc, i en el seu conjunt totes aporten eines per al futur, sent les que engloben totes les àrees les anteriorment esmentades.

Destacats