Bonrepòs i Mirambell commemora el 25-N amb la lectura d'un manifest i la celebració d'un minut de silenci

Guardar

NdP Bonrepòs i Mirambell - 25N - FOTO
NdP Bonrepòs i Mirambell - 25N - FOTO

Amb ocasió de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona, l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell ha reiterat el seu compromís amb la lluita contra la violència que s'exerceix contra les dones mitjançant un manifest amb el qual s'ha alertat sobre els riscos que amenacen a les polítiques d'igualtat.

Amb la lectura del manifest, que tenia lloc a les 20 hores d’ahir durant el Ple Ordinari per part de l’alcaldessa i regidora d’Igualtat, Raquel Ramiro, s'incidia en el moment històric que estem vivint per la crisi sanitària, amb unes mesures de confinament que han posat i continuen posant en perill a les dones i a les seues filles i fills i augmenten el poder i control dels que converteixen les llars en llocs insegurs.

Segons es destacava des del Consistori, "és urgent combinar les mesures que busquen alentir la propagació del virus i la capacitat de resposta dels sistemes de salut amb l'erradicació de les conductes que reprodueixen i perpetuen la desigualtat i amb la protecció dels que pateixen les seues conseqüències".

Amb la lectura del manifest, l'Ajuntament ha proposat al Ple l'aprovació de 12 punts entre els quals s'alerta sobre el perill de les polítiques d'aïllament i confinament que suposen un augment dels nivells de violència domèstica, sexual i de gènere, pel que requereixen una major protecció i es reivindica el determinant paper transformador dels Governs locals durant i després de la crisi de la Covid-19 a l'hora de construir economies i societats més igualitàries, inclusives i sostenibles.

Des del Consistori es manifestava la preocupació per les altes taxes d'ocupació temporal de les dones que, unit a la destrucció i la caiguda de l'ocupació adverteixen d'un perillós augment de la bretxa de gènere. A més, es reclamava una resposta coordinada que integre la perspectiva de gènere com a fil conductor del disseny de les solucions que frenen la crisi econòmica i social originada per la pandèmia.

Durant el matí d'ahir també es va celebrar un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament per a recordar a totes les víctimes d'aquesta xacra. Tenia lloc a les 12 hores i va comptar amb la presència de Raquel Ramiro així com d’altres membres de la Corporació, funcionaris i funcionàries i veïns i veïnes de la localitat.

Destacats