La Fiscalia denuncia davant el Jutjat al Portaveu del PSOE d'Almàssera per prevaricació i malversació

Guardar

ajuntament almàssera
ajuntament almàssera

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament d'Almàssera, Emilio Belencoso, ha avançat hui que la gestió de l'equip de govern de la localitat "està en mans de la Justícia" després que la Fiscalia provincial de València haja sol·licitat que òbriguen un procediment judicial contra el portaveu socialista del municipi d'Almàssera per a instruir la comissió de possibles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació.

Belencoso, que ha anunciat que el PP es personarà en la causa, ha explicat que l'ajuntament d'Almàssera utilitzava uns solars al costat de l'estació del metro on depositava fanals, graderies, bancs i altre material de metall. El passat 13 de juliol de 2020 diversos camions de ferralla van procedir a desallotjar els materials i l'equip de Govern local s'ha negat en diverses ocasions a facilitar el nom de l'empresa encarregada.

És més, ha afegit, "va ser el mateix portaveu socialista qui va confirmar en la comissió d'Urbanisme tals fets". Davant aquesta afirmació, el PP va presentar un escrit sol·licitant que es procedira a retornar aquests materials al seu lloc d'origen o s'indemnitzara per part de l'empresa que els va retirar per a no generar així un perjudici a les arques municipals.

No obstant això, ha afegit, a l'Ajuntament no s'havia tramitat cap expedient, com exigeix la Llei, ja que "havien sigut ordres verbals per part de l'alcalde". La llei només permet alienació de determinats béns de titularitat municipal sempre que prèviament siguen declarats efectes no utilitzables i per això es requereix informes d'un tècnic competent que "no existeixen".

Així mateix, en l'escrit denúncia de la Fiscalia es detalla que "no resulta necessari abundar en la presumpta comissió d'un delicte de malversació de cabals públics, donat el palmari perjudici econòmic causat a l'Ajuntament. S'han omés tràmits essencials en el procediment".

Destacats