Almàssera s'adhereix a la Mancomunitat del Carraixet

Guardar

almàssera
almàssera

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Almàssera celebrat el mes de maig ha acordat per unanimitat adherir-se a la Mancomunitat del Carraixet. D'una banda, amb l'aprovació d'aquesta adhesió es trenca el secular aïllament que havia mantingut el municipi d'Almàssera i s'incorpora a una de les seues institucions comarcals.

D'altra banda, l'adhesió va associada al servei de recollida de residus sòlids urbans (RRSU) que permetrà una millora substancial del servei diari de recollida del fem. De fet, en uns mesos es procedirà a la renovació de tots els contenidors, l'ampliació dels mateixos i la incorporació del contenidor de color marró destinat a deixalles orgàniques.

El regidor de Promoció Econòmica Sostenible, Joan-Carles Jover, ha mostrat la seua satisfacció per aquest pas tan important per al municipi i, a més, el fet que haja sigut acceptat per tots els grups polítics de la corporació. Afirma que "ens sumem a aquesta mancomunitat amb el convenciment que serà un benefici per a tot el veïnat d'Almàssera. A més, tenim el desig i la determinació que després de l'adhesió a aquest servei vindran uns altres que milloraran la vida de les persones del municipi".

Les Mancomunitats són entitats públiques conformades per un conjunt de municipis que tenen com a objectiu compartir recursos i serveis. Aquesta «associació» d'ajuntaments es va actualitzar en la seua formulació jurídica amb la Llei 21/2018, de 16 d'octubre, de la Generalitat, de les Mancomunitats. En ella es defineixen com a associacions voluntàries de municipis que es constitueixen per a gestionar o executar plans, realitzar projectes i obres o prestar serveis de la seua competència als ciutadans, acostant-los a l'administració i potenciant un desenvolupament social i econòmic sostenible, equilibrat i igualitari entre els municipis que el conformen i els seus territoris respectius.

L'adhesió a la Mancomunitat del Carraixet per part d'Almàssera es fa pel servei de recollida de residus urbans el contracte dels quals estava caducat des de feia més d'un any però com comenta José Ruiz, regidor de Serveis al Ciutadà s'estudiaran els altres serveis que ofereix la Mancomunitat per a valorar la conveniència d'adherir-se també a ells.

Per part seua, Ramón Puchades, Alcalde d'Almàssera anuncia que l'empresa que a partir d'ara s'encarregarà de la recollida de residus urbans en el municipi serà la valenciana TETMA pertanyent al Grup Mosaiq i mostra la seua satisfacció per mancomunar aquest servei compartint les despeses amb les localitats veïnes.

Destacats