Almàssera organitza una jornada de neteja del Barranc del Carraixet

Guardar

almassera
almassera

La Regidoria de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic de l'Ajuntament d'Almàssera va organitzar el dissabte 19 de setembre una jornada matinal de neteja del Barranc del Carraixet al seu pas per la localitat d'Almàssera amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la necessitat de mantenir net l'entorn natural en el qual viu.

El col·lectiu de voluntariat BioAgradables en el seu afany per canviar el món en què vivim va participar activament en aquesta jornada dirigint i dinamitzant la neteja i recollint i classificant tot el fem trobat.

La jornada es va desenvolupar durant el matí del dissabte i va tindre una duració aproximada de tres hores. Van participar un total de 15 persones prèviament inscrites entre les quals es trobaven també famílies amb els seus fills i filles que ja des de xicotets són educats en l'amor per la naturalesa i en la importància de mantindre-la neta.

Els materials que van recollir van ser en la seua majoria plàstics i burilles encara que també van trobar llandes de beguda, botelles, mascaretes, confeti, etc. fins i tot un carro de la compra ja deteriorat.El grup va estar molt motivat i conscienciat en tot moment i mentre treballaven van debatre també sobre les necessitats del barranc i el seu entorn i de com afrontar el seu manteniment.

Antonio Sánchez, Regidor de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic de l'Ajuntament d'Almàssera agraeix la implicació en aquesta jornada del col·lectiu BIoAgradables i dels veïns i veïnes d'Almàssera i comenta que "aquesta jornada és un xicotet pas cap a la conscienciació sobre la importància del medi ambient i de mantenir els espais naturals nets. No sols es tracta de netejar, sinó també d'embrutar menys. Estic molt agraït per la generositat del grup de persones que van participar en aquesta neteja i la seua responsabilitat envers el medi ambient. És alhora una motivació per a l'Ajuntament no fallar a totes aquestes persones que dia a dia s'esforcen per deixar a la resta un entorn millor".

Per la seua part Ramón Puchades, alcalde d'Almàssera mostra la seua satisfacció davant aquesta iniciativa i ressalta la importància de l'educació des de ben xicotets en el respecte i cura de l'entorn natural en el qual vivim. "En aquests temps de pandèmia s'estan revalorant els espais naturals, els passejos i estades a l'aire lliure i ara amb més motiu hem de cuidar-ho i sobretot no embrutar-ho".

Destacats