Almàssera manté viu l'esperit faller amb diverses activitats lúdiques

L'Ajuntament del municipi i la Junta Local Fallera han preparat una sèrie d'activitats en les que els veïns i veïnes podran participar des de les seues cases

Guardar

almassera
almassera

L'Ajuntament d'Almàssera i la Junta Local Fallera del municipi han decidit mantindre viu l'esperit faller a pesar que enguany no es podran col·locar els monuments fallers ni realitzar els actes festius tradicionals de les festes falleres.

Per a això han preparat una sèrie d'activitats, lliures de covid, en les quals els veïns i veïnes d'Almàssera podran participar des de les seues cases, balcons o per les xarxes socials amb l'objectiu de recuperar el sentiment faller i impregnar d'il·lusió, flors i festa les llars dels fallers i falleres de la localitat i també de totes aquelles persones a les quals se'ls estarrufa la pell quan escolten les melodies falleres.

Aquestes activitats van començar diumenge passat 28 de febrer amb l'emissió d'un vídeo commemoratiu de la Crida 2021 per les xarxes socials de la Junta Local Fallera.

Des de l'1 de març i fins al 19 de març els més xicotets de la casa ajudats pels seus pares, mares, avis, àvies.... podran participar en la campanya Almàssera amb els Falles, una proposta de treballs manuals per a decorar amb motius fallers els balcons i les cases d'Almàssera. Des de la confecció d'una traca decorada feta amb el cartó del paper higiènic a diversos models de retallables dels edificis més emblemàtics del municipi o personatges de la festa fallera. Les fotos dels treballs manuals es podran pujar i etiquetar a les xarxes socials de la Junta Local Fallera amb el hashtag #AlmasseraAmbLesFalles.

La Plaça Major també es vestirà de falles perquè albergarà l'exposició urbana "Els Falles d'Almàssera", una mostra representativa de fotos antigues i moments especials de les tres comissions falleres: Falla Almàssera, Falla el Trull i Falla El Ventorrillo. L'exposició podrà veure's del 12 al 19 de març.

I perquè la música és part fonamental de la festa fallera que té cançons pròpies que només sonen en aquestes dates, els altaveus del bàndol municipal emetran els temes fallers més coneguts de 12.00 a 12.30 del migdia els dies del 15 al 19 de març.

La programació fallera finalitzarà el 19 de març, dia de San José, en el qual es dispararà una mascletà a les 14.00 hores i un castell de focs artificials a les 22.00 hores que es podran veure en directe pels canals oficials de Facebook i YouTube de la Junta Local Fallera d'Almàssera o des dels balcons de les cases dels veïns i veïnes del municipi.

Aitor Ramón, Regidor de Festes i President de la Junta Local Fallera afirma sentir-se il·lusionat amb l'acolliment de la programació entre les comissions falleres. "En un moment difícil per a moltes famílies que formen el món faller del nostre poble (tant a nivell personal, laboral o econòmic en alguns casos) totes i tots han volgut mostrar que les falles segueixen al peu del canó. Amb tot en contra, demostren una vegada més que la il·lusió, l'esforç i el treball no es perd mentre hi haja ganes de contagiar-lo a tot el poble. Lluny d'apagar-se amb un segon any sense les falles que voldríem, les falles tenen molt a aportar-nos a tots".

Ramón Puchades, alcalde d'Almàssera anima a tots a viure i a sentir les falles "aquest any d'una manera diferent, però sense perdre l'esperit característic d'aquestes festes tan valencianes que tantes coses bones ens aporten quant a la convivència, col·laboració i germanor entre les diferents comissions falleres d'Almàssera en particular i entre veïns i veïnes en general".

Programació Falles Almàssera 2021.

Destacats