Almàssera inverteix 275.000 euros en ajudes socials i econòmiques

Guardar

almassera
almassera

L'Ajuntament d'Almàssera ha elaborat un Programa d'Ajudes Socials i Econòmiques per a fer front als efectes que està ocasionant la crisi de la Covid-19 i en el qual invertirà 275.000 € destinats a les famílies més vulnerables del municipi, al teixit comercial afectat per les restriccions de l'Estat d'Alarma i a les comissions falleres que s'han vist perjudicades per la suspensió de les festes una vegada ja iniciades.

El Programa d'Ajudes està dividit en tres blocs diferents sent el primer d'ells el referent a Benestar Social en el qual s'incrementarà en 100.000 euros la partida destinada a ajudes socials multiplicant per dos els fons per a garantir que cap persona d'Almàssera es quede arrere. Aquests diners s'obtindran del superàvit del consistori corresponent a l'exercici de 2019. També augmentarà el repartiment d'aliments complementant els lots que ja ofereix Creu Roja amb productes d'higiene personal, fruites i verdures comprat tot en comerços del municipi alhora que es realitzarà un segon repartiment cada 45 dies per part de l'Ajuntament d'Almàssera.

El segon paquet d'ajudes correspon a la matèria d'Hisenda mitjançant el qual s'ampliarà el període de recaptació (IVTM i taxes) a l'1 de juliol de 2020 i es retornaran de manera proporcional les taxes i els impostos dels serveis que no han sigut prestats. També es reduirà l'impacte fiscal a través de la taxa de terrasses i de mercat durant 2020.

I finalment s'estableixen una sèrie de mesures relacionades amb la promoció econòmica local i les falles del municipi mitjançant les quals s'invertiran 150.000 € subvencionats per la Diputació de València en el teixit comercial d'Almàssera per a impulsar el consum en aquests establiments. Es pretén augmentar també fins als 10.000 € la subvenció a l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Almàssera i fins als 2.500 € la subvenció corresponent a les comissions falleres que s'han vist afectades per la suspensió d'aquestes festes.

El Programa d'Ajudes Socials i Econòmiques de l'Ajuntament d'Almàssera se suma als serveis extraordinaris i especials que ha posat en marxa el consistori durant la crisi de la Covid-19 l'objectiu de la qual és millorar la situació de la ciutadania i prestar els millors serveis públics.

Destacats