Almàssera elimina el seu deute

Guardar

almassera
almassera

El Ple de l'Ajuntament d'Almàssera celebrat el passat 1 de juliol de 2020 en sessió extraordinària va acordar per unanimitat l'amortització anticipada total del préstec subscrit amb l'entitat bancària Bankinter S.A. referent al Fons per al Finançament de Pagament a Proveïdors.

Aquest acord suposa una amortització de 557.641,86 €, que és l'import referent al deute viu que li quedava a l'Ajuntament d'Almàssera després de les amortitzacions ordinàries i anticipades que ha realitzat des que es va formalitzar el préstec en 2015 per import total de 5.407.819,95 €.

Des d'aquesta data el consistori ha estat amortitzant més d'1,2 milions d'euros cada any, arribant a la xifra de 2,5 milions en 2018, per la qual cosa amb aquests pagaments anticipats s'avança quatre anys i mig a la data prevista per a la liquidació de l'última quota establerta per a 2025.

D'aquesta manera l'Ajuntament d'Almàssera passarà a tenir un deute zero en finalitzar l'exercici 2020.

Ramón Puchades, Alcalde d'Almàssera, considera que 2020 marca un abans i un després en la gestió econòmica de l'Ajuntament, amb repercussions en totes les àrees i serveis de l'administració local. "Per primera vegada en moltes dècades, Almàssera podrà comptar amb un Ajuntament que dedique cada recurs públic a les necessitats de les seues veïnes i veïns, en lloc de prevaler la devolució d'un deute que mai va haver d'haver-se generat. Hem passat de ser un dels Ajuntaments més endeutats d'Espanya a tenir deute zero en només cinc anys, sense apujar impostos ni augmentar la pressió sobre la ciutadania".

L'Alcalde destaca que "ha suposat una càrrega i un llast per al desenvolupament del municipi comptar amb un deute que suposava el 30% d'un pressupost de 4,2 milions durant aquest temps". "Encara així, malgrat l'obligació d'amortitzar quantitats anuals tan elevades, hem pogut anar destinant quantitats significatives per a realitzar inversions i projectes necessaris per a les nostres veïnes i veïns, com a plans d'ocupació. A partir del següent any podrem reforçar els serveis públics i les inversions per a benefici de totes i tots".

Amb aquesta acció es dóna compliment a l'art. 32.1 de la Llei orgànica 2/2012, d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera i s'elimina l'endeutament financer de l'Ajuntament.

Destacats