Almàssera aprova el pressupost de 2021

Guardar

almàssera
almàssera

Dimarts passat 23 de març es va aprovar en sessió plenària ordinària el pressupost de l'exercici 2021 de l'Ajuntament d'Almàssera amb 9 vots a favor de PSOE, Compromís, UP, Units i C's i amb l'abstenció dels 4 vots del Partit Popular.

El pressupost, de 4.569.907,54 euros, està lliure de deute per primera vegada en molts anys. D'aquesta manera, es recuperen al voltant de 880.000 euros, que se sumen a l'augment del Fons de Cooperació Local de la Diputació de València. Amb tot això, el consistori pretén donar prioritat a les qüestions municipals i anteposar els interessos dels veïns i veïnes del municipi.

Així, en 2021 es destinen 200.000 euros a la baixada de l'IBI i a la suspensió de la taxa per ocupació de les terrasses dels bars i les parades del mercat ambulant, 500.000 euros a l'ampliació i millora de programes i serveis municipals i 370.000 euros a inversions directes en la localitat.

Com a novetat, el present pressupost contempla nous cursos de formació, ajudes per al comerç local, l'augment de les subvencions destinades a les associacions, l'augment de la consignació destinada a l'EPA i educació, la posada en marxa del cens d'ADN caní o la inclusió en els serveis de joventut, atenció al consumidor i programa mediambiental de la Mancomunitat del Carraixet.

D'altra banda, es mantenen els nivells pressupostaris en l'àrea de serveis socials que ha mostrat una eficàcia exemplar en els moments durs de la pandèmia, els plans d'ocupació que han permés donar una segona oportunitat a persones parades de llarga durada majors de 50 anys i una primera oportunitat a joves i estudiants, l'Oficina Verda, la Programació Cultural i el Pla Turístic i recollida de residus gestionats per la Mancomunitat del Carraixet.

Respecte a les inversions que l'Ajuntament d'Almàssera podrà realitzar en 2021 destaquen millores en diferents edificis municipals, renovació de voreres, eliminació de barreres arquitectòniques, adquisició de mobiliari urbà, reposició de l'arbratge en carrers i parcs, projectes sorgits d'iniciatives populars que són el resultat de processos de participació ciutadana i el cobriment provisional de la pista municipal d'hoquei entre altres.

Ramón Puchades, alcalde d'Almàssera mostra la seua satisfacció davant l'aprovació del Pressupost 2021 i puntualitza que "en l'elaboració dels pressupostos municipals es posen de manifest les prioritats de les administracions locals, i les nostres prioritats passen per la millora dels serveis a la ciutadania, l'atenció i ajuda a les famílies que més ho necessiten, la garantia de la igualtat d'oportunitats, l'increment de les inversions directes al nostre poble o l'aposta pel comerç de proximitat, la joventut, l'esport, cultura, la salut, la igualtat o el medi ambient".

Destacats