La majoria absoluta del PSPV a Alfara del Patriarca assegura la continuació del govern d'esquerres

Llorenç Rodado revalida la seua alcaldia aconseguint quasi el 50% dels vots en les passades eleccions municipals de 2019

Guardar

llorenç rodado
llorenç rodado

El PSPV d'Alfara del Patriarca, amb Llorenç Rodado Mora com a número u i candidat a revalidar l'alcaldia, es va alçar el passat 26M com el partit més votat en les eleccions municipals 2019. El Partit Socialista de la localitat va aconseguir el 47% dels vots, que es van traduir en 6 regidors, els justos per a arribar a la majoria absoluta en l'hemicicle.

Així, Alfara del Patriarca no necessita un govern de coalició per a governar en la pròxima legislatura, com sí que va ocórrer en 2015. En els anteriors comicis, el PSOE va aconseguir 4 escons, mentre que Compromís va obtenir 3 i EUPV es va quedar amb sol 1. Els 3 regidors restants en Alfara van ser per al PP, l'únic partit de dretes que va aconseguir representació.

Per tant, després de quatre anys d'un govern d'esquerres de coalició, ara el partit de Rodat ha aconseguit suficients suports dels veïns per a governar en solitari i el número u del PSPV ha expressat a València Extra com de contents estan amb aquests resultats. "Aquest suport és una gran oportunitat per a treballar de valent en la concepció del poble que el Partit Socialista té com a objectiu", ens ha declarat Llorenç Rodado.

El PSPV d'Alfara aconsegueix el 47% dels vots

Després de les passades eleccions municipals de 2019, el PSOE és l'únic partitque aconsegueix millorar els seus resultats en relació a l'anterior legislatura, a més de Ciutadans que entra per primera vegada en l'hemicicle amb 1 escó.

Tant PP com Compromís, que comptaven amb tres regidors en 2015, han perdut un escó, quedant-se tots dos amb 2. EUPV també perd el seu únic escó, per a ser reemplaçat amb el primer de Ciutadans. Per part seua, Per Alfara-AM es queda sense representació en l'hemicicle, aconseguint al voltant del 3% dels vots.

"Estem en una situació més favorable en la legislatura passada,", contínua Rodat, "però som conscients que sempre té a primar la comunicació i el diàleg amb la resta de forces polítiques". Així, l'alcalde assegura que continuarà vetlant pel benestar polític i per al poble d'Alfara del Patriarca.

Destacats