El PSPV d'Albuixech es troba "en vies de negociació amb Compromís, encara que no hi ha res clar"

El Partit Socialista de la localitat perd la possibilitat de governar en solitari amb majoria

Guardar

ayuntAlbuixech
ayuntAlbuixech

En les passades eleccions municipals 2019 a Albuixech, el PSPV es va alçar com la força més votada de la localitat. Així i tot, el Partit Socialista va perdre dos escons i, amb ells, la majoria absoluta. Per part seua, Ciutadans entra en l'hemicicle de la localitat amb força, aconseguint 3 escons, mentre que Compromís es queda amb 2, doblegant la representació que va aconseguir en 2015. Finalment, el PP aconsegueix també 2 escons, perdent 1 des dels passats comicis.

Davant aquests resultats, el PSPV s'assegura revalidar l'alcaldia de Jose Vicente Andreu, encara que necessita negociar amb altres partits per a aconseguir la majoria absoluta, en aquest cas l'única opció progressista és Compromís. Segons ha explicat Marta Ruiz del PSPV d'Albuixech a València Extra, els socialistes preferirien governar amb majoria al costat de Compromís, amb els seus 4 regidors més els 2 de la formació taronja. "La gent ha tornat a confiar en nosaltres després de 4 anys, encara que no com ens haguera agradat," explica la regidora "ara estem en vies de negociació per a pactar amb Compromís, però per ara no tenim res en clar".

Per part seua, des de Compromís per Albuixech ens expliquen que estan molt contents amb els resultats, "hem doblegat les regidories i ara mateix estem en procés de negociació amb el PSPV, però no podem comentar més". Expliquen que diferents partits polítics s'han posat en contacte amb Compromís, com a Ciutadans. Però en el cas de pactar, el farien amb el Partit Socialista, "el tenim claríssim, però encara no hem arribat a acords".

PP i Ciutadans, amb 2 i 3 regidors cadascun, sumarien 5 escons, un menys dels necessaris per a poder arribar a la majoria absoluta, per la qual cosa no hi hauria cap possibilitat d'un govern de dreta en la localitat.

Entre hui mateix i demà es preveu que tots dos partits de l'esquerra d'Albuixech arriben a un acord, per la qual cosa no caldrà esperar molt per a saber si el PSPV governarà en minoria en la localitat o en coalició amb Compromís.

Destacats