Primera actuació del projecte de renaturalització de platges de la Diputació de València

L'àrea de Medi Ambient de la corporació provincial, dirigida per la vicepresidenta M. Josep Amigó, finança el projecte amb la participació de SEO/BirdLife i 8 ajuntaments del Camp de Morvedre, l'Horta Nord i La Safor

Guardar

voluntariado ambientla playa
voluntariado ambientla playa

Vora mig centenar d'alumnes de tercer d'ESO de l'IES La Garrigosa de Meliana han realitzat una jornada de voluntariat ambiental en la platja, que ha consistit en replegar selectivament residus; apropar restes vegetals a la duna, que representen l'hàbitat de nidificació i alimentació del corriol camanegre; retirar manualment vegetació exòtica invasora, que competeix pels recursos amb la vegetació mediterrània; i plantar una espècie pròpia dels sistemes dunars.

El projecte de renaturalització de platges, finançat per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, que compta amb la participació de SEO/BirdLife junt amb 8 ajuntaments (Sagunt, Meliana, Alboraia, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Piles i Oliva), promourà durant els mesos vinents diverses accions per a la millora de l'hàbitat del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), com per exemple la protecció dels trams on nidifica, l'augment de la biodiversitat dunar i sobretot, la sensibilització ciutadana.

A Meliana s'han retirat 2.352 quilos d'ungla de gat (Carpobrotus edulis), principalment, i d'altres invasores que s'han dut en bosses de ràfia al contenidor de restes vegetals de l'ecoparc i s'han plantat 126 plançons de perlina marina (Otanthus maritimus), espècie de gran importància estructural perquè ajuda a fixar el sistema dunar i a regenerar els hàbitats pioners que requereix el corriol camanegre. Així mateix, s'han replegat 22 quilos de fem.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que "el projecte pretén sensibilitzar, conscienciar i implicar a la ciutadania en la importància de recuperar la naturalitat de les platges".

A més de la Regidoria de Medi Ambient i Energia de l'Ajuntament de Meliana, en l'acció ha col·laborat el Centre per a la Investigació i l'Experimentació Forestal (CIEF) de la Comunitat Valenciana, produint i cedint la planta necessària per a l'activitat.

Arxivat a:

Destacats