Obres Públiques licita la construcció de la passarel·la de ciclovianants de la Via Xurra sobre el Barranc del Carraixet

Guardar

pasarela via xurra
pasarela via xurra

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha licitat la construcció de la passarel·la de ciclovianants de la Via Xurra sobre el Barranc del Carraixet per a unir els marges entre les localitats d'Alboraia i Almàssera.

Les obres, que compten amb un pressupost d'1,5 milions d'euros i un termini màxim d'execució és de 24 mesos, són finançades conjuntament per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

En l'actualitat, el carril de ciclovianants de la via Xurra està interromput longitudinalment en el punt d'encreuament del Barranc del Carraixet i, per a poder creuar aquest llit, les persones usuàries han de desviar-se cap a la carretera CV-311, on existeix un carril bici pel marge dels brins del riu.

"Amb aquesta actuació -ha afirmat el conseller de Política Territorial, Arcadi España-, dotem de continuïtat a una infraestructura clau per als veïns i veïnes de la comarca de l'Horta Nord, tant per als seus desplaçaments quotidians com per al gaudi del seu temps lliure".

"Un dels objectius del Consell és vertebrar el nostre territori i, en aquest sentit, treballem per a desenvolupar una xarxa de vies i rutes ciclopeatonales al llarg de tota la Comunitat Valenciana que contribuïsca a dotar-li de consistència i cohesió d'una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient", ha assenyalat el màxim responsable d'Obres Públiques.

Via Xurra

La Via Xurra s'ha convertit en una via de ciclovianants que ha aprofitat el traçat històric de l'antiga línia del ferrocarril que connectava Aragó amb València, passant per pobles de la comarca de l'Horta Nord com Almàssera, Alboraia, Meliana o Rafelbunyol.

Aquesta via és aprofitada per a fins lúdics però, per la seua connexió directa amb València, també permet els desplaçaments de curt recorregut a peu o en bicicletes per altres motius.

L'actuació prevista, situada en l'àmbit d'influència del Barranc del Carraixet al seu pas pels municipis d'Alboraia, Almàssera i Tavernes Blanques, afecta 0,5 quilòmetres de la seua longitud.

Destacats