Encarna Dolz: 'En el Teatre l'Agrícola treballem per a acostar la cultura als veïns d'Alboraia'

Amb una programació molt variada, aquest teatre d’Alboraia és un referent per als veïns del municipi

Guardar

teatre l'agricola
teatre l'agricola

El municipi valencià d'Alboraia aposta per la cultura. Per això, des del conegut Teatre l'Agrícola treballen, diàriament, per a acostar les diferents disciplines artístiques als veïns, amb una àmplia varietat d'espectacles que han anat convertint a aquest teatre en un referent cultural d'Alboraia.

El Teatre l'Agrícola, situat en un edifici singular i amb molt encant, reserva un espai en la seua programació per a les peticions de les diferents associacions, organitzacions o centres escolars d'Alboraia perquè tinguen un espai on mostrar les seues iniciatives i, entre tots, fomentar la cultura.

València Extra ha parlat amb Encarna Dolz, Gestora Cultural de l'Ajuntament d'Alboraia, que ens ha avançat la programació del teatre.

Quina és la història del Teatre l'Agrícola?

El Teatre és propietat de l'Ateneu Alboraier, com a edifici singular és de principis del s. XX, i ha tingut moltes funcions. En principi, era el centre social de l'entitat, després va ser cinema comercial, i després d'estar parat uns anys, es va realitzar una reforma i va ser l'Ajuntament d'Alboraia en 1997, quan ho va començar a gestionar com a teatre, amb una programació continuada.

Amb quin tipus de programació i esdeveniments soleu comptar en el teatre?

En el Teatre l'Agrícola tenim dues línies de treball. Una és la programació de teatre, dansa, música i cinema, que directament dissenyem i gestionem des del Departament de cultura de l'Ajuntament. I una altra és la que es deriva de les sol·licituds d'associacions, grups, centres escolars, etc. del municipi d'Alboraia, per a realitzar alguns actes.

Creeu que aquest teatre s'ha convertit en un punt emblemàtic d'Alboraia per als veïns?

Realment és l'únic edifici dedicat al Teatre del municipi, té un encant especial per les seues característiques i per la seua antiguitat. Molts veïns d'Alboraia, i d'altres municipis propers ho han visitat o visiten en algunes de les seues representacions.

Té bon acolliment la programació que realitzeu?

Realitzem teatre professional, i intentem fer una programació de qualitat intercalant espectacles de diferent nivell, per a captar tot tipus de públic.

El nostre Teatre l'Agrícola està situat a Alboraia, molt prop de la Ciutat de València, que com tots sabem té molta oferta cultural, açò fa que molts dels nostres veïns s'acosten a la ciutat de València per a assistir al teatre, concert, música. Però també som una Sala que arreplega públic específic de la ciutat pel nostre tipus de programació.

Nosaltres treballem per a acostar el teatre, la música, la dansa i el cinema als nostres veïns d'Alboraia, i intentem que cada vegada siguen més els que ens visiten.

I perquè no et perdes l'oportunitat de gaudir del Teatre l'Agrícola, a València Extra, t'informem de la programació:

12 de Febrer a les 18:00h TEATRE FAMILIAR: “VILLA QUITAPENAS” de LA LOLA BOREAL.

18 de Febrer a les 20:30h TEATRE D'ADULTS: “DYSTOPIA” de PANICMAP PROYECTOS ESCÉNICOS.

19 de Febrer a les 18:00h CINEMA EN VALENCIÀ: “SUFRAGISTES”

3 de Març a les 22:30 y 4 de Març a les 20:30h. TEATRE D'ADULTS: “MOLT DE SOROLL PER NO RES” de TEATRE DE L'ABAST.

10 de Març a les 20:30h MÚSICA: “QUAN L’ABRIL ERA ABRIL” D’EVA DENIA .

12 de Març a les 18:00h TEATRE FAMILIAR: “MARTINA I EL BOSC DE PAPER” de L'HORTA TEATRE.

25 de Març a les 20.30h. “DISTANCIA SIETE MINUTOS” de TITZINA TEATRO.

26 de Març a les 18:00h CINEMA EN VALENCIÀ: “LA FAMÍLIA”

Arxivat a:

Destacats