Conveni amb els Ajuntaments d'Alboraia i Sumacàrcer per a l'ús de la xarxa COMDES

Guardar

alboraya
alboraya

El Consell ha aprovat la signatura de dos convenis de col·laboració amb els ajuntaments d'Alboraia i Sumacàrcer perquè aquests consistoris s'adherisquen a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) i puguen fer ús d'aquest servei en el municipi.

La xarxa COMDES de la Generalitat ofereix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana. COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar a totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, dóna cobertura a més de 8.800 usuaris de més de 176 flotes i 164 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

En l'actualitat, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha ampliat la seua capacitat per a incloure a 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de trucades simultànies, fins a permetre més de 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base que s'afigen a les 120 inicials. Per a açò, la Direcció general de Tecnologies de la Informació està col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ha permés que, actualment, el 98% (50 de 51) de les noves estacions estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment situades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants. A més, s'ha treballat en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d'Alacant-Elx (El Altet), entre altres.

Destacats