Compromís fa història en Albalat dels Sorells: per primera vegada una força progressista és la més votada en el municipi

Nicolau Claramunt pot revalidar l'alcaldia i busca "un govern de coalició entre Compromís i el PSOE"

Guardar

nicolau albalat sorells compromis
nicolau albalat sorells compromis

Compromís es va alçar com el partit més votat en les passades eleccions municipals 2019 en Albalat dels Sorells, amb quasi el 35% dels vots. Així, Nicolau Claramunt no només podrà continuar al capdavat del consistori del municipi, sinó que a més va fer història, ja que cap partit d'esquerres havia aconseguit tant de suport en Albalat dels Sorells.

El PP portava governant des de 1999 fins als passats comicis de 2015, en els que, malgrat que els Populars varen ser la força més votada, Compromís i PSOE pogueren unir-se en un govern del canvi.

Segons pareix, els veïns i veïnes de la localitat han apreciat el canvi, perquè en paraules del mateix alcalde en funcions Nicolau Claramunt "hem sigut la força més votada, i en tota la història de la democràcia no havia ocorregut que un partit de caràcter progressista i valencianista guanyara en Albalat".

En candidat a l'alcaldia ha expressat a València Extra que des de Compromís estan molt contents d'haver aconseguit aquestes dades històriques. Malgrat no haver aconseguit la majoria absoluta, explica que "per a nosaltres, els resultats de les eleccions han sigut molt positius", i ha volgut agrair la confiança que el poble ha bolcat en Compromís.

L'esquerra formarà un gobern de coalició en Albalat

"També aquests resultats ens donen més forces per a encapçalar el pròxim govern que haurem de conformar amb els altres partits progressistes", explica Claramunt. Des de Compromís per Albalat dels Sorells expliquen que les negociacions amb el Partit Socialista, encapçalat per Yolanda Sánchez, ja han començat, i la seua intenció és formar "un govern estable de coalició entre Compromís i el PSOE".

El nombre d'escons de Compromís en relació a l'anterior legislatura no ha variat (4 escons), però el PSOE sí que ha aconseguit un més (passa de 2 a 3), metre que el PP es queda amb 4 dels 5 que va obtenir en 2015.

Destacats