Albalat dels Sorells reivindica el paper de la dona en la societat amb motiu del 8M

Amb aquesta programació volem "reflexionar sobre la injustícia dels papers discriminatoris que existeixen en la societat"

Guardar

albalat-sorells
albalat-sorells

En commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells, a través de la Regidoria d'Igualtat i Serveis Socials, ha organitzat una Setmana de la Dona d'allò més completa, que s'estendrà fins al 31 de març. No obstant això, i tenint en compte l'actual situació sanitària, les activitats programades es duran a terme, principalment, de manera virtual. Concurs de fotografia, activitats de disseny creatiu o tallers de contes són només algunes de les propostes per a enguany.

Sota el lema 'Albalat dels Sorells Igualitària', la sisena edició de la Setmana de la Dona incorpora activitats per a tots els públics i edats, amb l'objectiu d'implicar a tota la ciutadania en la commemoració del 8M. "Volem visibilitzar a les dones del nostre municipi, perquè es mereixen estar amb la mateixa dignitat que els homes en l'espai públic", assenyala Yolanda Sánchez, regidora d'Igualtat d'Albalat dels Sorells.

D'aquesta manera, entre les propostes destaquen xarrades en línia, com a 'Masculinidad, Juventud y Relaciones de Pareja. Tronistas, Youtubers y otros aliens' – 15 de març a les 18.00 h. – o '‘Yo Soy Resiliencia' – 22 de març a les 18.00 h. – amb l'objectiu de crear espais de trobada en els quals compartir experiències, vivències... o simplement aprendre i gaudir d'aquestes xarrades.

A més, per als més menuts, s'han preparat, els dies 9 i 16 de març, a les 17.00 hores, tallers de contes per a educar en igualtat des d'edats primerenques. A càrrec de la pedagoga Mairena López, aquests tallers es realitzaran de manera presencial, però en grups reduïts de màxim sis persones.

La programació continua amb sessions físic-cognitives: 'Ballant la vida' i 'Vesprada Saludable' per a gaudir dels beneficis de l'activitat física; així com amb una jornada formativa, organitzada per UPPCA, per a la 'Prevenció d'Addicions amb Perspectiva de Gènere'. Es conclourà el 31 de març amb una exposició de pintura – 'El nostre homenatge a la dona' – de retrats de dones realitzats per la professora del taller de pintura.

Per descomptat, el 8 de març, es procedirà, a les 19.00 hores, a la lectura del manifest virtual amb la participació ciutadana.

"La programació s'ha dissenyat amb la finalitzada de visibilitzar a les dones a través de la seua contribució a la societat, valorant el treball que tradicionalment han realitzat i, d'aquesta manera, reflexionar sobre la injustícia dels papers socials discriminatoris que existeixen per raó de gènere", i afig la regidora Yolanda Sánchez, "el nostre compromís és continuar treballant, reclamant i lluitant pel canvi social cap a una societat més igualitària, lliure de violència de gènere".

Per part seua, l'alcalde del municipi, Nicolau Claramunt, també ha expressat la importància d'aquest 8 de març "que ha de servir, just un any després d'esclatar la crisi sanitària, per a mostrar el nostre agraïment a les dones pel paper tan valuós i important que han jugat en les nostres vides, i especialment en aquests temps tan difícils".

Finalment, Albalat dels Sorells, en el ple de passat 3 de març, va incloure la declaració institucional aprovada per tots els grups polítics en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a reiterar el seu compromís amb els drets laborals i socials de les dones, a més de fer referència a la xacra de la violència de gènere, que s'ha intensificat durant el confinament.

Arxivat a:

Destacats