Marzà: "La piscina olímpica de Cheste és un espai per a poder acompanyar millor els nostres esportistes"

La piscina descoberta calefactada suposarà un pas endavant en el procés de millora dels joves esportistes

Guardar

20.01.31_Visita_Marza_obres_piscina_olimpica_Xest_03
20.01.31_Visita_Marza_obres_piscina_olimpica_Xest_03

El titular d'Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha visitat les obres de reparació i posada en marxa d'una de les dues piscines olímpiques descobertes del Centre Educatiu de Cheste, que estaven en desús des de fa anys.

Les obres avancen a bon ritme i es preveu que estiguen acabades en uns mesos perquè la utilitzen els esportistes dels plans d'especialització esportiva, les seleccions i els equips internacionals en estades de tecnificació.

Després de la visita, el conseller ha manifestat que "hem comprovat l'evolució de les obres de la que serà la primera piscina olímpica de 50 metres homologada per a competicions i entrenaments de tecnificació a la disposició del Centre de Tecnificació de Xest.

"Una piscina moderna que disposarà d'uns dispositius especials per a millorar la tècnica dels nadadors i nadadores i, per tant, construïm un espai per a poder acompanyar millor els nostres esportistes d'elit i continuar avançant en la 'Comunitat de l'Esport' que ja som, i que volem ser més encara", ha explicat.

La Generalitat ha destinat vora 700.000 euros per a dur a terme la primera fase de les actuacions de la piscina olímpica. S'està reconstruint la base de la piscina calefactada, renovant els sistemes de depuració i adaptant les seues característiques als entrenaments i la competició d'elit. A més, la piscina tindrà una galeria subaquàtica que permetrà enregistrar vídeos per a facilitar l'anàlisi i la millora de la tècnica de natació.

Una vegada finalitzada la primera fase de l'obra, es completarà la remodelació amb la construcció de vestuaris i lavabos adaptats, la instal·lació del sistema de calefacció de l'aigua de la piscina i la col·locació d'una manta tèrmica per a cobrir-la.

Josep Miquel Moya ha destacat que "un dels objectius estratègics d'Esport és el foment de la tecnificació esportiva i la formació dels alumnes dels plans d'especialització esportiva de Xest, per això invertim en la millora de les infraestructures del complex perquè l'alumnat puga entrenar en unes condicions òptimes".

"A l'habilitació de la piscina sumem també la construcció d'un nou camp d'hoquei herba, una aposta ferma per a ser un punt de referència en les estades de tecnificació", ha afegit.

La posada en marxa de la piscina olímpica calefactada suposa un gran pas endavant per a la tecnificació esportiva i el seguiment de l'alumnat del complex, que fins ara utilitzava la piscina coberta de 25 metres per a entrenar, i en uns mesos podrà fer-ho en una piscina homologada i amb tots els mecanismes per a facilitar el seu aprenentatge.

Finalment, Vicent Marzà ha afegit que "un dels pilars fonamentals pel qual som 'Comunitat de l'Esport' és perquè el nostre territori reuneix les característiques idònies per a entrenar i practicar esport, entre aquestes perquè disposem d'unes instal·lacions de primer nivell".

"En els últims anys són moltes les seleccions i clubs d'arreu del món que han visitat el nostre territori per a realitzar estades de tecnificació en instal·lacions com el Centre Especialitzat d'Alt Rendiment de Ciclisme, el de Pilota o l'Alqueria del Judo", ha assegurat.

Arxivat a:

Destacats