La pandèmia suspén la Tomatina de Buñol de 2021

Guardar

tomatina buñol
tomatina buñol

La Tomatina de Bunyol de 2021 es suspén, un any més, per a poder celebrar en plenitud aquesta batalla pacífica internacionalment famosa. L'esdeveniment que a causa de la Pandèmia es va veure obligat a cancel·lar el seu 75 aniversari haurà d'esperar que les previsions i les condicions sanitàries milloren, tal com va indicar l'alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa.

No obstant això, des de l'Ajuntament de Bunyol mantindrà viu l'esperit de la Tomatina, com ja han aconseguit fer durant aquest passat any, a través d'un challenge on es va aconseguir la implicació de nombrosos ciutadans d'Espanya, que van celebrar el seu particular Tomatina a casa.

La regidora de Turisme i Tomatina, María Valles, va explicar que "enguany, ens veiem en l'obligació de reconéixer que la Tomatina tal com s'ha celebrat durant els últims 75 anys, haurà d'esperar a temps millors, perquè si no se celebra com una festa al carrer, de manera participativa i popular, el millor és deixar-se guiar per la prudència i esperar a celebrar-la en plenitud".

Les noves tecnologies, més presents que mai en la societat, permeten a través de multitud d'eines, no sols connectar a les persones que anhelen la celebració de la Tomatina, sinó que a més es bolquen a conservar els valors d'una festa que és aglutinadora, tolerant i alegre. Una batalla que ha traspassat davanteres, que és sinònim d'igualtat i que és un referent en matèria de coordinació i seguretat.

Els bunyolers mai van pensar que la Tomatina, que es va cancel·lar per motius polítics en 1956, deixaria de tenyir de roig les parets del municipi, però la prudència ha obligat a això.

En aquesta sentida Jonquera Carrascosa, ha explicat que Bunyol "és un municipi creatiu, terra de músics i d'emprenedors, on no ens deixem véncer davant l'adversitat" pel que "des de l'Ajuntament estem treballant tots braç a braç, perquè enguany, la Tomatina continue viva i tornem a gaudir-la".

Per la seua part l'edil María Valles va anunciar que "farem un pas més cap a la parcel·la digital, establint un pla en el qual tothom torne a sentir-se partícip, on tots puguem gaudir de la nostra Tomatina, encara que siga des d'un punt de vista diferent, fent que romanga viva en la nostra ment i els nostres cors, perquè estem segurs que La Tomantina tornarà i ho farà en tota la seua esplendor".

Destacats