Els efectius de la Diputació realitzen 85 actuacions en municipis i reobrin 25 carreteres després del pas de Filomena

L'àrea d'Infraestructures va restablir en hores la circulació en les vies provincials tallades a causa de la neu i el gel els dies 8 i 9 de gener, amb un dispositiu de 50 persones i 35 màquines

Guardar

Quitanieves diputación filomena
Quitanieves diputación filomena

Els efectius de la Diputació de València es mantenen alerta i a la disposició dels ajuntaments de la província després del pas de la borrasca Filomena, que ha portat a les brigades de Divalterra a executar 85 actuacions de retirada de neu en els accessos a habitatges, col·legis o centres de salut i farmàcies; i als operaris de l'àrea d'Infraestructures a retirar la neu i el gel i restablir la circulació en 25 carreteres que van ser tallades a causa del temporal.

Els brigadistes de la Diputació continuen treballant en la retirada de neu de nuclis urbans, escampant sal als carrers i retirant branques i arbres caiguts tant en zones urbanes com en camins. La major part de les mobilitzacions es va produir durant el cap de setmana del 9 i 10 de gener, especialment a les comarques de Requena-Utiel, Els Serrans, La Vall d'Aiora i El Rincón d'Ademús.

Les brigades de Divalterra, que hui continuen treballant en municipis com Sinarques, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Villargordo del Cabriel, Alpuente i Ademús, entre altres, estan integrades en el dispositiu especial coordinat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, mobilitzades pel Consorci Provincial de Bombers sota el comandament del 112 de la Comunitat.

Així mateix, les brigades forestals de la Diputació es mantenen a la disposició del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València per a fer arribar medicaments a farmàcies rurals amb problemes de subministrament a conseqüència del temporal. Els brigadistes faciliten la logística perquè la població dels municipis més afectats puguen disposar de les medicines en els punts habituals de dispensació.

300 tones de sal en les carreteres

L'episodi d'emergència declarat el dia 7 encara continua vigent en la xarxa viària provincial, que entre el mateix dijous 7 i el dilluns 11 de gener va registrar incidències en la circulació en 77 carreteres, en forma de tall, ús de cadenes o precaució per la presència de gel. Al llarg d'aquest episodi es va produir el tall de 25 carreteres o trams d'elles, la qual cosa va portar al Servei de Conservació a mobilitzar un dispositiu amb 50 persones i 35 màquines, destacant l'ús de llevaneus.

Les actuacions de l'àrea provincial de Carreteres s'han concentrat en les demarcacions de Bunyol, Villar del Arzobispo, Utiel-Requena i L'Alcúdia de Crespins, després de les nevades que van afectar desenes de vies de comarques com Els Serrans, La Vall d'Aiora-Cofrents, L'Hoya de Buñol, el Rincón d'Ademús, La Costera, La Vall d'Albaida i Requena-Utiel, està última la més castigada pel temporal amb incidències en 32 carreteres. El Servei de Conservació de la Diputació ha estés aproximadament 300 tones de sal per a evitar la formació de gel en les calçades, i ha subministrat sal als ajuntaments que ho han sol·licitat durant els dies més intensos de la borrasca.

El dissabte 9 de gener va ser el dia més complicat amb 25 carreteres tallades a causa de la neu o el gel i 49 en les quals va ser necessari circular amb cadenes. El divendres 8 va haver-hi 13 talls de carreteres i 60 vies amb ús de cadenes, mentre que el diumenge 10 i el dilluns 11 en la major part de les carreteres afectades es recomanava circular amb precaució a causa del gel. A partir del dimarts 12, amb la totalitat de la xarxa provincial operativa, els efectius de l'àrea d'Infraestructures i Carreteres es mantenen en alerta davant les gelades nocturnes, per les quals es recomana extremar la precaució en totes les vies d'interior.

L'àrea d'Infraestructures també ha prestat assistència als ajuntaments per a recuperar viari urbà i l'accessibilitat a determinats espais a través de camins municipals, cas del pou d'aigua potable de Camporrobles, les torres de telecomunicacions de Venta del Moro i Cortes de Pallás, les granges de Castielfabib, l'abocador de Dos Aguas i diferents carrers de pobles com Titaguas i Casas Altas.

Destacats