Sanitat mantindrà els efectius per al pròxim Mundial de Motociclisme de Xest4

Guardar

centro-salud-cheste
centro-salud-cheste

L'Equip de Govern de Xest ha mantingut esta setmana una nova reunió amb responsables de l'Hospital de Manises i de la Conselleria de Sanitat en la qual l'únic compromís que es va aconseguir traure va ser que es mantindrà la dotació de professionals sanitaris de reforç per al pròxim Mundial de Motociclisme, en el mes de novembre.

Després de la reunió per a reivindicar majors serveis sanitaris fa un mes només amb representants de la conselleria, els representants de l'Equip de Govern de Xest, l'alcalde José Morell, i els tinents d'alcalde, Mª Ángeles Llorente i José Vicente Guijarro, van tenir l'ocasió de reunir-se esta setmana amb la Directora General de l'Alta Inspecció Sanitària, Isabel González, el Director General d'Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, la Comissionada de Sanitat per a l'Hospital de Manises, Mercedes Pons, per la Generalitat Valenciana; i per l'Hospital de Manises van estar el Director Gerent, Vicente Gil Suay, i el Director d'Atenció Primària, Carlos Rodrigo.

L'Equip de Govern de Xest ha mostrat el seu malestar perquè tant Conselleria com a Hospital de Manises només es van comprometre a mantenir la dotació de reforç d'efectius per al Mundial de Motociclisme. De la resta de reivindicacions es continua en el mateix punt, sense avanços.

L'eix central de la reunió van ser les especialitats mèdiques i l'incompliment del compromís de repartir-les entre diversos pobles de la comarca, i no solament a Bunyol com al final es va decidir. L'Equip de Govern va recordar que Conselleria i concessionària "van faltar a la seua paraula sense argumentar el perquè se centralitzen a Bunyol i deixen marginats a Xest", i l'única cosa que es va aconseguir va ser que se sol·licitara un informe amb la justificació sobre capacitat de cada centre de salut, demanda i població.

A més, des de l'Hospital de Manises es va confirmar que fins al final del contracte en 2024 no tenen previst fer més inversions per part de la concessionària, en tenir compromés quasi tot el pressupost per a esta matèria; sobre la mateixa qüestió la Conselleria no va aclarir si des del Consell es faran o no inversions en els dos pròxims anys.

Una altra reivindicació és la d'una Ambulància Suport Vital Bàsic per a Xest, i la resposta que es va obtenir va ser que amb la dotació existent en les bases de Xiva i Bunyol es cobreix la demanda de la comarca, alguna cosa en el que l'Equip de Govern de Xest ha mostrat el seu desacord, i ha considerat que el municipi "està infradotat".

L'Equip de Govern de Xest també va traslladar les queixes verbals que ha rebut de veïns del municipi sobre les llargues esperes en les Urgències de l'Hospital de Manises i la falta d'informació en eixe temps, i també es va demanar que es cobrisquen totes les baixes i vacances de metges d'atenció primària en el Centre de Salut de Xest.

Sobre les Urgències la resposta dels responsables de l'Hospital de Manises va ser que s'estava dins dels paràmetres acceptats de temps de resposta en este servei, i que la plantilla que hi havia era fixa i adaptada a la demanda.

Sobre les llistes d'espera es va remetre a la web de la Conselleria de Sanitat per a veure esta informació actualitzada, i en l'últim punt tractat, el de les deficiències en el transport fins a l'Hospital de Manises i els centres d'especialitats es va remetre a la Conselleria d'Infraestructures com a responsable.

Des de l'Equip de Govern de Xest s'ha assegurat que "seguim estant a la cua en infraestructures sanitàries, se segueix incomplint la paraula donada, però seguirem reivindicant i treballant perquè Xest tinga el que mereix".

Destacats