Bunyol es prepara per a gaudir d'una Tomatina que tornarà a omplir de roig els carrers del municipi

Més de 300 efectius i dos punts violeta s’encarregaran de vetlar per la seguretat dels participants de l’esdeveniment dimecres que ve 28

Guardar

tomatina
tomatina

Uns 145.000 quilos de tomata ja està llestos per a la batalla pacífica de la Tomatina de Bunyol, una festivitat amb més de 70 edicions a la seua esquena que, una vegada a l'any, s'encarrega de pintar de roig els carrers del municipi. El vinent dimecres 28 d'agost, la 74a edició d'aquest peculiar i mundialment conegut festeig acollirà a més 20.000 persones per a iniciar la batalla més acolorida de la història.

UN ENORME DESPLEGAMENT DE SEGURETAT

El dispositiu de seguretat de la Tomatina 2019 comptarà amb uns 300 efectius, conformats per agents de la Guàrdia Civil, trànsit, policia autonòmica, GRS, unitat canina, unitat de muntanya, Policia Local, quasi un centenar de membres de Protecció Civil i 60 persones pertanyents a la seguretat privada.

Però el desplegament de dispositius de seguretat no acaba ací, ja que també es comptarà amb el suport d'un lloc de comandament i un helicòpter que sobrevolarà el perímetre per a oferir imatges en viu i donar resposta a qualsevol contratemps o succés relacionat amb agressions de tipus sexual o qualsevol altra classe de contratemps.

BUNYOL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La Tomatina de Bunyol va ser un dels primers esdeveniments multitudinaris d'Espanya a prendre consciència de la necessitat d'establir mecanisme per a evitar situacions de violència gènere, tals com la del ramat en les festes de Sant Fermin. Així doncs, Bunyol impulsa enguany dos punts violeta  per protegir a la dona i donar informació sobre l'assetjament sexual.

A part de la implementació d'aquests dos punts, també es col·locarà a dues persones davant de cada camió, degudament identificades, que estaran al servei de qualsevol persona que es trobe en una situació de violència de gènere o agressió sexual.

Així mateix, en aquesta edició, l'organització compta amb un ingent grup de voluntaris i personal qualificat que procedeix del centre comarcal 24 hores, que també vetlara per la seguretat dels participants.

COMPRA D'ENTRADES

A menys d'una setmana d'aquesta gran festa, la 74a edició de la Tomatina ja ha venut 10.000 entrades a través de la seua pàgina web oficial. A més de les entrades en línia, que estaran disponibles fins al 25 d'agost, es podran comprar en taquilla des del dilluns 26 fins al mateix dia de l'esdeveniment.

A més, ja fa alguns anys que des de l'Ajuntament de Bunyol es van posar mesures per a limitar l'aforament i d'aquesta manera garantir la seguretat dels participants. Per això, s'ha insistit que per a accedir al recinte és necessari adquirir l'entrada i, a més, està prohibit introduir qualsevol bossa o motxilla.

Arxivat a:

Destacats