FAVBUR reconeix la trajectòria i dedicació del músic torrentino José Ortí

Guardar

Dia del vecino2
Dia del vecino2

La sala cívica de l’Antic Mercat va acollir dissabte passat la gala de FAVBUR del Dia del Veí. En aquesta ocasió el guardó de Veí de l'Any va ser atorgat al músic torrentino José Ortí, autor de l'himne de Torrent, i de qui podem destacar la seva Medalla d'Or de Belles arts i la Creu de Caballero de l'Ordre al Mèrit Civil, és trompeta solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya i catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid i del conservatori Superior de Música de València, entre uns altres.

L'alcalde Jesús Ros, acompanyat d'un nodrit grup de la corporació, no va voler faltar a aquest acte i va dedicar unes paraules d'afecte a José Ortí en les quals va destacar “l'orgull que ha mostrat de portar a Torrent en el cor allà on fos, un home que sempre ha deixat aquest segell de qualitat que deixen les persones amb cor i són bona gent”, a més, va fer referència al reconeixement i afecte que la ciutat li té: “No hi ha cap torrentino en aquests moments que tingui el nivell de reconeixement que té José Ortí, amb un carrer al seu nom, fill predilecte de Torrent, la Medalla d'Or de la Ciutat… torrentino entre els torrentinos”.

El guardó va ser lliurat per l'alcalde Jesús Ros, la diputada autonòmica, María José Catalá i el president de Favbur, José Pascual Castro. José Ortí es va mostrar orgullós d'haver pogut posar el seu granit de sorra perquè el nom de la ciutat i els seus costums anessin conegudes per tot el món.

L'esdeveniment va ser amenitzat amb actuacions de la Xenillet band, ADISTO i un quartet de saxos de la Va unir Musical de Torrent.

Destacats