Escola d'estiu temàtica i trilingüe a Alfafar

Cada setmana els xiquets i xiquetes gaudiran de temàtiques diferents.

Guardar

Alfafar ha dissenyat per a aquest estiu una Escola d'Estiu diferent. El període estival és per a aprendre gaudint i per açò des de l'àrea de Joventut s'ha treballat per a dissenyar una escola diferent i adaptada als nous temps.

L'Escola d'Estiu que tindrà lloc entre el 4 i el 29 de juliol i que es durà a terme en les instal·lacions del Complex Poliesportiu Municipal, ultima detalls perquè els xiquets i xiquetes que assistisquen li'l passen ben aprenent.

Enguany hi haurà temes transversals per a tots els grups, com la musicoterapia i risoterapia, basat en els ritmes musicals i de relaxació, a més d'exercicis a través del riure. Medi ambient, perquè els xiquets i xiquetes sàpien la importància de la naturalesa i els éssers vius, així com l'estalvi de llum, aigua, etc. Seguretat vial, per a conèixer senyals i semàfors des de la perspectiva del vianant, conductors i passatgers. Primers auxilis, com a prevenció i tècniques bàsiques d'auxili. Experiments, que es duran a terme una vegada per setmana i en relació a la temàtica que s'estiga tractant. Inglés i valencià, sempre presents i de forma més intensa en els seus respectius tallers.

També es comptarà amb tallers especials, com a reparació de burxades en bicicletes i manteniment de les mateixes, així com d'altres transports com el monopatín o els patins. Taller de reutilització d'objectes, on es potencia la creativitat dels xiquets i xiquetes per a traure diferents usos a un mateix objecte. Tallers de supervivència per als i les més majors, amb tallers d'orientació, lectura de mapes cartogràfics o elaboració de brúixoles. I també tindran lloc xarrades interactives sobre temes d'actualitat referents a vida saludable, al·lergògens i bullyng escolar.

Enguany, durant cada setmana predominarà una temàtica diferent. Per a les i els més xicotets s'ha preparat la multiculturalitat, per a conèixer diferents cultures, països, localitzacions o paraules. Les professions, per a donar a conèixer diferents treballs i saber característiques dels mateixos. I també temàtica sobre els Jocs Olímpics, per a conèixer orígens i història, diferents modalitats esportives i personatges importants. Parell les i els més majors les temàtiques seran, esports col·lectius, com a bàsquet o balnomano, per a ensenyar-los la importància del joc en equip i fomentar la companyonia. Esports individuals, padel, tennis o atletisme. I esports alternatius, tradicionals i olímpics.

En aquesta escola també hi ha cabuda per a dies en els quals es consideraran especials, on es duran a terme disfresses elaborades en la pròpia escola amb l'ajuda dels monitors, gymcana temàtica on realitzaran diferents proves. Dia de la bicicleta, monopatín i patins, on es muntarà un circuit perquè els xiquets i xiquetes puguen gaudir de l'esport. Dia de matalassets i guerra d'aigua, per a refrescar-se de la calor de l'estiu. I un festival final preparat per a tots els i les assistents.

Totes aquestes activitats estan preparades per un grup de monitors especialitzats i capacitats per a adaptar cadascun dels tallers a les diferents franges d'edats. Amb açò es vol cercar la diversió dels xiquets i xiquetes potenciant les seues habilitats i aprenent. Una Escola d'Estiu nova per a tots els els seus participants.

Arxivat a:

Destacats