Benaixeve reconstrueix el mur d'un camí afectat per la pluja amb l'ajuda de la Diputació

Guardar

benageber
benageber

El municipi de Benaixeve ha reconstruït el mur de contenció d'un camí amb el suport econòmic de la Diputació de València. Les obres s'han escomés a la plataforma sobre la qual es recolza un tram proper a la font Muñoz i que havia patit danys importants a causa de les pluges. L'actuació ha consistit en el sanejament del talús, la realització d'un mur d'escullera de 28 metres de llarg i 10 d'altura, l'asfaltat del camí afectat i el reperfilat del talús superior.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, "l'obra era important per a Benaixeve i per la seguretat viària de les persones usuàries de la carretera. Es tracta d'un camí que a causa de l'escorrentia de l'aigua s'havia quedat en un estat molt precari per a la circulació dels autobusos que van al campament i de vehicles que es dirigeixen cap a l'embassament".

El projecte ha sigut realitzat pel procediment d'emergència dins del programa de Riscos Geològics de l'Àrea de Medi Ambient. Les obres han tingut un cost total de 59.973 euros, dels que la Diputació ha aportat el 97,5%, 58.474 euros, i l'Ajuntament de Benaixeve el 2,5% restant, és a dir, 1.499 euros.

La Diputació de València és pionera en la prevenció i correcció de riscos geològics que es produeixen a les comarques valencianes. Alguns dels més freqüents són els despreniments de blocs de pedra i la caiguda de murs. Al llarg del mes de juny començaran les obres a l'ermita del Remei de Xelva, vessant nord d'Ademuz i la Font de la Salut d'Olocau.

Destacats