Els passos a nivell de Paterna, a examen

L'Ajuntament comença l'avaluació del risc dels seus 12 passos a nivell per a millorar la seguretat.

Guardar

Pasos a nivel
Pasos a nivel

Paterna començarà a analitzar el nivell de risc de cadascun dels seus 12 passos a nivell amb l'objectiu de determinar la prioritat d'actuació sobre cadascun d'ells i la seua corresponent proposta de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat.

Així s'ha acordat hui durant la reunió que ha mantingut l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo amb Ricardo Insa, tècnic de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Pla, director tècnic de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i representants de FAVEPA i, en la que, durant prop de 2 hores, els assistents han pogut intercanviar informació i aportar possibles millores a este estudi.

Durant la trobada, Sagredo ha destacat que el municipi ja disposa d'un Informe de Mobilitat, que aportarà aquesta mateixa setmana a FGV, perquè l'entitat de transport conega en profunditat quina és la situació actual de la localitat paternera en matèria de seguretat ferroviària i puga establir al més prompte possible un pla d'actuació en la dotzena de passos a nivell del terme municipal, 7 d'ells en el nucli urbà i 5 en La Canyada.

Així mateix, el primer edil ha explicat el projecte de millora que es va a escometre de la piscina d'estiu de la carretera de Manises per convertir-la en parc aquàtic, una adequació que multiplicarà tant l'afluència pel pas a nivell allí emplaçat com el nivell de risc d'aquest encreuament. “Per aquest motiu l'eliminació del pas a nivell de la carretera de Manises siga la nostra prioritat”, ha afirmat, Juan Antonio Sagredo, que ha informat a més que, actualment, és travessat diàriament per prop de 6.000 vehicles i 800 vianants.

El tècnic representant de FGV, ha explicat que l’avaluació del risc de cada pas a nivell es realitzarà en funció de variables com la intensitat mitjana diària, l'accessibilitat, la visibilitat, la sinistralitat o la freqüència del pas del tren, entre altres criteris i ha avançat que l'objectiu és que l'estudi estiga finalitzat al setembre d'aquest any.

Destacats