Els braçalets de la Cordà de Paterna seran lluminosos i tindran un microxip per identificar als tiradors i tiradores

Guardar

Paqui Periche con el brazalete luminoso
Paqui Periche con el brazalete luminoso

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria de Tradicions, Cultura i Foc, ha donat a conéixer algunes de les novetats de la Cordà en aquesta edició, entre les quals destaquen les innovacions en el braçalet que els tiradors portaran durant la tradicional festa del foc de Paterna.

Enguany, els tradicionals braçalets comptaran amb un xip que arreplegarà informació personal sobre el participant com a noms i cognoms i una foto identificativa. A més, els braçalets portaran llums de diferents colors per a diferenciar als diferents grups de participants. Hi haurà tres colors identificatius: roig, per als participants; verd, per a la Seguretat i blava per als policies que participen de la Cordà.

En aqueix sentit, la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, ha afegit que “una de les majors innovacions dels nous braçalets, és que disposaran d’ un identificador lluminós que permetrà situar als tiradors durant la Cordà, de manera que si ocorre qualsevol accident, podem actuar immediatament”.

D'altra banda, durant la celebració de la Cordà, es reforçarà la seguretat en l'accés al Carrer Major per a evitar l'entrada a persones no autoritzades. D'aquesta manera es pretén assegurar que tots els participants complisquen els requisits previs per a estar en la Cordà, com ser posseïdor del títol del curs CRE (Consumidor reconegut com a expert), que des de fa anys se celebra a Paterna i en el qual s'ensenya les mesures de seguretat que s'han de tenir en compte a l'hora de manejar material pirotècnic.

“Des de l'Ajuntament, estem reforçant la seguretat de la Cordà per a evitar en la mesura del possible els accidents i que tant tiradors com a assistents a l'esdeveniment, puguen gaudir de la nostra gran festa del foc de manera segura” ha conclòs la regidora Periche.

Destacats