El sevillà José Quesada Moreno guanya el premi Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta

Guardar

DSC_5162f
DSC_5162f

L'autor sevillà José Quesada Moreno ha resultat guanyador del IX Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta, convocat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Paiporta. Quesada, que va presentar l'obra 'La estirpe Bocanegra', s'ha imposat a altres 55 aspirants al guardó en la categoria d'adults. En categoria juvenil, la guanyadora ha sigut Etna Miró Escobar, de Lleida, i el seu relat '¿Verdad, mamá?'.

Les guanyadores i guanyadors dels premis es varen donar a conèixer aquest divendres, durant els actes amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, a l'esplanada de l'Ajuntament de Paiporta.

A més, el jurat ha decidit concedir el premi especial al millor treball presentat per concursants empadronats o empadronades a Paiporta, en categoria d'adults, a 'La mujer que nunca volvió', de María Fernánez Villacrés Centeno. En categoria juvenil, aquest premi especial fou declarat desert.Totes aquestes obres premiades seran editades i publicades per l'Ajuntament de Paiporta, que va instituir aquest certamen fa ara nou anys per a recordar la figura d'una paiportina assassinada. En l'edició d'enguany han participat un total de 92 obres arribades de tots els punts de l'estat espanyol, 56 en categoria d'adults, i 36 en la juvenil.

A més de les guanyadores de cadascuna de les categories, s'inclouran en aquesta publicació com a finalistes 'Mujer de mimbre', de Yose Álvarez-Mesa de Arnao, d'Astúries, 'Gira el mundo, gira...', de Ana Vega Burgos, de Villafranca de Córdoba, 'El honor de las piedras', de Juana Velasco Centelles, de Benicàssim, 'A veces me siento tan pequeña', d'Encarnación Navas Triana, de Burjassot, 'Súper poders de trampa', de Júlia Orengo Fuster, de València, 'Aissa, la mujer inmigrante', d'Aitana Fos Sanchis, de València, i 'Zorione', de Iria Lorente Máñez, de Burjassot.

Destacats