Toni Gaspar inicia una trobada amb tots els alcaldes i alcaldesses de la província per a conéixer les necessitats dels municipis

El president de la Diputació de València repeteix les reunions comarcals online d'abril i maig, en aquesta ocasió per a ajudar en la gestió del temporal i la pandèmia i explicar detalls del nou pressupost

Guardar

1- Gaspar y alcaldes Serranía y Ademuz
1- Gaspar y alcaldes Serranía y Ademuz

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha iniciat amb Els Serrans i El Racó d'Ademús una nova ronda de trobades comarcals per videoconferència per a conéixer les necessitats dels municipis de la província. En aquesta ocasió, a més d'ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs en els temes a tractar la resposta als problemes causats pel recent temporal de neu i gel en diferents comarques.

Per aquest motiu, els alcaldes i alcaldesses de Els Serrans i el Racó d'Ademús, dues de les comarques més afectades per la borrasca 'Filomena', han sigut els primers a reunir-se amb el president de la Diputació per videoconferència. Els seguiran a principis de la setmana vinent els responsables municipals de Requena-Utiel i a la Foia de Bunyol. I a continuació la resta de comarques fins a completar el territori provincial.

Els alcaldes i alcaldesses serrans i del Racó d'Ademús van coincidir a l'hora d'agrair al màxim responsable provincial la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat a les diferents localitats d'aquestes dues comarques afectades pel temporal. Els efectius de Carreteres han treballat l'última setmana en la zona per a retirar la neu i reobrir el trànsit en les vies tallades durant el passat cap de setmana, al mateix temps que les brigades de Divalterra donaven resposta a les crides d'ajuntaments que requerien la neteja d'accessos a habitatges, col·legis o centres de salut, així com la retirada de branques i arbres caiguts.

Per part seua, el president Gaspar va traslladar aquest dijous als responsables locals de Els Serrans i el Racó d'Ademús que la corporació provincial i especialment els seus efectius d'Infraestructures i brigades forestals, segueixen a la seua disposició per a subministrar sal als municipis i continuar ajudant a les veïnes i veïns d'aquestes localitats amb accions concretes com accedir a zones aïllades per a donar menjar a animals o el subministrament de medicaments que es realitza en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics.

La pandèmia i les inversions de 2021

Quant a la gestió de la pandèmia, que continua sent la principal preocupació dels ajuntaments, el president de la Diputació va avançar als responsables locals que en les pròximes hores rebran un nou enviament de mascaretes, com ja succeïra durant la primera ona. Garantir la liquiditat dels municipis és una de les prioritats de la corporació provincial, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit.

En aquest sentit, el president Gaspar aprofitarà aquestes reunions comarcals per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre aquestes ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell, i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats 7,8 milions d'euros en Els Serrans i 2,7 milions per als set municipis del Racó d'Ademús.

Arxivat a:

Destacats