El PSOE demanarà a la Fiscalia Anticorrupció que estudie a l'exedil del PP de Paterna que va firmar la Confort Letter de Sumpa

El Grupo Municipal Socialista de Paterna llevará ante la Justicia este asunto después de conocer el fallo que condena al Consistorio a pagar 3,5 millones de euros

Guardar

La portaveu socialista a l'Ajuntament de Paterna, Nuria Campos, ha anunciat que el PSOE de Paterna demanarà a la Fiscalia Anticorrupció que estudie les responsabilitats de l'anterior Equip de Govern del PP, i en concret de l'exedil popular, Ignacio Gavarda, que va firmar una carta de patrocini per mitjà de la que va responsabilitzar a l'Ajuntament de Paterna dels possibles impagaments de l'empresa pública Sumpa, ara en procés de liquidació. Una rúbrica per la qual el consistori haurà de pagar 3,5 milions d'euros per la "temeritat" i "falta de diligència" del PP, -tal com ho definix textualment la sentència judicial condemnatòria-.

Campos hi ha acusat a l'anterior Equip de Govern del PP "d'excessos econòmics imperdonables que haurem de pagar els que vivim ara en la localitat i fins als nostres néts i nétes". A més, l'edil socialista ha criticat que, de moment, les conseqüències es traduïxen en 3,5 milions d'euros "que no serviran per a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes".

"Anem a sol·licitar que s'investiguen possibles responsabilitats patrimonials perquè la jutgessa deixa clara que un exregidor del PP va actuar de forma temerària. Per què va firmar el senyor Gavarda la confort letter?; sabia de les conseqüències econòmiques que podia tindre per aquest Ajuntament?", s'ha preguntat Nuria Campos després de reiterar la necessitat d'explicacions per part de l'anterior equip de Govern del PP, ara en l'oposició.

Cal recordar que l'Ajuntament de Paterna ha sigut condemnat a pagar 3.475.427,93 euros després de firmar l'edil popular Rafael Gavarda una carta de patrocini basant-se en la que utilitzava a l'Ajuntament com a aval.

La sentència judicial, que va ser dictada l'1 de juny i notificada a l'Ajuntament de Paterna el 7 de juny, condemna al consistori paternero a assumir el deute que SUMPA ha generat amb l'entitat bancària, després de deixar de pagar les quotes de l'edifici que, al seu dia, va ocupar SUMPA, i que, actualment, constituïx la seu a l'empresa pública GESPA.

Aquest edifici està ubicat al Parc Tecnològic i SUMPA va subscriure per ell un contracte de lloguer amb opció a compra per un cost total de 5,5 milions d'euros aproximadament, a pagar en quotes mensuals de 30.000 euros durant 15 anys (des de 2009 fins a 2024) . Unes quotes que SUMPA va deixar de pagar al banc el 26 de febrer de 2012, uns mesos abans d'entrar en concurs de creditors.

Es dóna la circumstància que el contracte d'arrendament financer d'aquest edifici acordat pel PP permetia a l'entitat bancària, en cas de dos quotes impagades, bé resoldre el contracte i recuperar l'immoble, o bé donar per vençut el contracte anticipadament i cobrar els 5,5 milions d'euros, que és l'alternativa a què es va acollir el banc.

Arxivat a:

Destacats