El consistori signa el conveni amb la sèquia de Mislata per a l'engegada d'horts urbans

Guardar

Mislata
Mislata

Este dijous ha tingut lloc la signatura del conveni mitjançant el qual la comunitat de regants i el consistori estipulen els àmbits de col·laboració per a fer viable la parcel·lació i el subministrament de reg als horts urbans, que ja estan projectats entorn de l'històric Pou del Quint.

L'últim reducte agrícola de Mislata, que inclou els brancs de les séquies, així com el centenari Pou del Quint, protegit com bé de rellevància local, tindrà ara un nou entorn de protecció mediambiental i ecològica, que busca "recuperar els primers paisatges que va tenir la nostra ciutat, i generar dinàmiques socials relacionades amb sostenibilitat, l'economia i l'ecologia", segons ha explicat l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa.

Vora 100 parcel·les d'hort veuran la llum al llarg del pròxim any en un entorn de 9.000 metres quadrats al costat del Pou del Quint. Aquests terrens closos i amb la seua pròpia presa de reg seran gestionats pels mateixos usuaris, que hauran d'inscriure's per sol·licitar el seu ús davant el consistori, sobre la base d'una ordenança reguladora que establisca els drets i la jurisdicció adequada, sense perdre de vista els objectius de la iniciativa.

"Considerem que Mislata necessita generar nous espais d'economia social, de participació en la recuperació del nostre entorn, i amb això propiciar una nova forma de connexió entre els ciutadans. Ja és un sistema modèlic en grans ciutats i apostarem per ell a Mislata perquè creiem que serà un èxit", ha destacat María Luisa Martínez Mora, regidora de Medi ambient i portaveu del govern.

Arxivat a:

Destacats