El CAR de Mislata celebra el Dia Mundial del Refugiat

Guardar

Actividades conmemorativas Día Mundial del Refugiado-5
Actividades conmemorativas Día Mundial del Refugiado-5

El dilluns 20 de juny es celebra el Dia Mundial del Refugiat i a Mislata, on està ubicat un dels quatre centres públics d'acollida a refugiats, es commemora amb diverses activitats organitzades pel propi CAR i en el que també participen una vintena de col·lectius i ONG's. L'objectiu d'estes jornades és sensibilitzar a la ciutadania sobre la dura realitat dels refugiats, però també compten amb un component lúdic i festiu, que pretén donar a conéixer la riquesa i diversitat cultural que aporten els refugiats que viuen a Mislata.

El programa d'activitats va arrancar el 4 de juny, però va ser divendres passat a la vesprada quan va tindre lloc una de les cites més multitudinàries en l'amfiteatre de Felipe Bellver, enfront del centre sociocultural La Fàbrica. Tallers i jocs per a xiquets, activitats de dibuix col·lectiu, exhibicions de bollywood i dansa del ventre, acroioga i fins una actuació de la batucada Borumbaia van ser alguns dels atractius de la vesprada. A més del CAR, van col·laborar en la programació d'esta jornada altres col·lectius com Solidaris per un món mes just, Emballum, Save the children, Espacio Semiluna, Al Vent o Moviment Escolta Valencia.

La primera cita de la vesprada va tindre lloc en l'interior de La Fàbrica i va ser la presentació oficial del nou projecte d'aprenentatge servici del col·legi Santa Cruz, un centre molt pròxim al CAR que és un referent pel seu model d'educació inclusiva. Si l'any passat van centrar el seu treball en la creació d'una aplicació mòbil de recursos per a refugiats, en esta ocasió el projecte porta per títol "Refugiats: històries d´un viatge inesperat". La presentació va comptar amb l'assistència de les regidores d'Educació, Cultura i Infància: Ana María Julián, Pepi Luján i Lola Hortelano, així com el director del CAR, Felipe Perales.

El resultat d'aquest projecte ha sigut la creació d'un blog on s'arrepleguen diferents testimonis de persones refugiades del CAR que, voluntàriament, han volgut compartir amb els alumnes les seues experiències de vida, així com els motius que els han portat a abandonar els seus països. En paraules de Miquel Ruiz, director pedagògic del Santa Cruz, "el objectiu del projecte ha sigut donar veu als refugiats, que eixa veu arribe a tots els racons del barri de la Cruz i de la ciutat de Mislata, i que al mateix temps contribuïsca a crear una consciència col·lectiva de cooperació i col·laboració que facilite la integració en la nostra societat d'estes personas".

Arxivat a:

Destacats