Loriguilla exigeix explicacions a Sanitat després del "tancament immediat" del seu centre

Guardar

centro-salud-loriguilla
centro-salud-loriguilla

L'alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro, ha enviat una carta a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i una altra al gerent del Departament de Manises, Ricardo Trujillo, en la qual exigeix explicacions sobre el "tancament immediat" del seu centre de salut.

En concret, Alfaro demana en la missiva que es "expliquen amb major detall els motius d'aquest sobtat tancament" i saber quan tornaran a comptar amb l'atenció sanitària presencial" en la localitat, segons un comunicat del consistori.

A més, en la carta s'explica la situació actual del municipi i els grans esforços que ha hagut de dur a terme el consistori durant els mesos de pandèmia per a poder oferir als seus veïns i veïnes l'atenció sanitària que necessiten i mereixen.

Dimarts passat, l'Ajuntament va rebre un comunicat de la gerència del Departament de Manises en el qual se l'informava d'eixe tancament sobtat, que "va ser efectiu d'un dia per a un altre, al·legant la falta de recursos humans a l'Hospital de Manises".

L'alcalde defensa que Loriguilla és una població de 2.000 habitants, en la seua majoria persones majors, que "necessita atenció sanitària presencial". "El fet que els nostres veïns i veïnes es vegen obligats a desplaçar-se fins al Centre de Salut de Riba-roja de Túria és intolerable i molt preocupant, ja que la situació epidemiològica del municipi veí és molt negativa", ha explicat Alfaro.

Per a pal·liar aquesta situació en la mesura de les possibilitats, des del consistori s'ha arribat a un acord amb la Coordinació Mèdica i d'Infermeria del Centre Mèdic de Riba-roja de Túria per a dotar a la població d'un servei mínim d'atenció, tal com va succeir durant la primera ona de la pandèmia.

Així bé, Loriguilla continua disposant d'aquest servei d'infermeria dos dies a la setmana, però no és suficient. A més, cal tindre en compte que Loriguilla és l'únic municipi de la comarca Camp de Túria al qual se li ha tancat el Centre de Salut.

Per això, l'Ajuntament continuarà treballant incansablement per a recuperar la normalitat en el Centre de Salut i oferir a la població un servei d'atenció presencial òptim.

Destacats