Llíria viu les Festes Patronals 2019 a ritme de rock simfònic

Bajoqueta Rock, al costat de la Banda Unió Musical de Llíria, van amenitzar la nit amb molta música, humor i espectacle

Guardar

Llíria viu les Festes Patronals 2019 a ritme de rock simfònic

Dissabte passat 28 de setembre, les Festes Patronals de Llíria 2019 van viure l'esdeveniment musical més esperat. Per cinqué any consecutiu, el consistori prepara un concert d'allò més especial, en el qual s'uneix la música simfònica amb una banda de pop-rock.

Ja han passat per l'escenari de la Plaça Major de Llíria diferents grups que van tocar amb les bandes simfòniques de la localitat, com Botifarra o Celtas Cortos. En aquest cas, ha sigut el torn de l'excèntric grup valencià, Bajoqueta Rock, que ha tingut l'oportunitat de comptar amb la Banda Unió Musical de Llíria en una nit que mai oblidaran. El grup, nascut en 1988 en Riba-Roja del Túria, és conegut per incloure cançons populars valencianes i festives al seu repertori, sempre amb humor i amb referències a les seues arrels.

Durant el concert es van poder escoltar les cançons típiques de Bajoqueta Rock, amb el component de la banda de música, però també "serà una cosa especial", ens va explicar el vocalista, Paco Lluís. Va ser un concert ple de sorpreses, amb bromes, disfresses i la participació activa dels músics de la Banda Unió Musical. El mateix trompetista del grup, Miguel Àngel Moreno, ha batejat a aquest concert com "Bajoqueta Simfònica".

Manolo Civera, alcalde de Llíria, tampoc va voler perdre's aquesta cita tan especial, i va aprofitar per a fer un balanç positiu de les Festes de Sant Miquel aquest 2019, en el qual els veïns i veïnes han omplit els carrers per a no perdre's els diferents esdeveniments que s'han preparat, tant festius com religiosos. Aquests dies s'ha pogut gaudir a Llíria de la fira, del concert de Bandes, els actes taurins o l'esperada Baixà, en la qual desplacen a la imatge de Sant Miquel fins a l'Església de l'Asunción.

Per part seua, el director de Unió Musical de Llíria, Pablo Marqués, ha confessat que ha sigut tot un plaer preparar i tocar en aquest concert al costat de la banda de rock, encara que té un gran treball darrere. "Ja és la segona experiència que tenim amb un grup de rock", ha confessat a València Extra "és tot un repte perquè és un canvi de llenguatge i de sonoritat".

Destacats