Llíria tanca un exitós Festival El DesenJazz 2021

Més de 600 persones van assistir a les tres actuacions que conformaven el cartell de l'esdeveniment

Guardar

Elma Sambeat DesenJazz lliria
Elma Sambeat DesenJazz lliria

La capital del Camp de Túria va tancar amb gran èxit, en el dia d'ahir, la sisena edició de "El DesenJazz 2021. Festival de Jazz i Altres Músiques de Llíria", una iniciativa que fusiona el jazz amb altres estils musicals i disciplines artístiques, organitzada per Turisme Llíria i amb el suport de la marca Mediterranew Musix a través de Turisme Comunitat Valenciana. Més de 600 persones van assistir en el teatre de la Unió Musical a tres actuacions que conformaven la programació de l'esdeveniment, que va oferir un variat cartell amb la participació de grups i artistes locals i internacionals.

El tir d'eixida al festival el va donar el grup 'Jesús Hernández 4t', una formació procedent de la ciutat de Granada, que va col·laborar activament en l'organització d'aquesta edició com a Ciutat Creativa de la Literatura. El conjunt granadí va oferir l'espectacle 'The Flamenc Jazz Experience'.

Esta actuació, a més, també va poder seguir-se via streaming pel canal de YouTube del consistori, en una iniciativa amb el suport de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO per a commemorar el Dia Internacional del Jazz.

La programació va continuar el dissabte amb l'actuació del quintet d''Elma Sambeat'. La formació va delectar al públic amb l'espectacle 'Lorca In Mediterranean Jazz', que va combinar l'obra del poeta granadí, Federico García Lorca, amb una versió molt mediterrània del jazz.

I, finalment, el grup encarregat de posar el fermall final a El DesenJazz 2021, va ser el quartet 'Névoa', que van oferir una innovadora i creativa mescla de cultures entre la música contemporània, el jazz i la música afrobrasilera amb el directe 'The Brazilian Jazz Fusion'. En el mateix va participar la cellista del municipi Raquel Sánchez, un talent local que compleix també amb els compromisos de Llíria, com a Ciutat Creativa, de donar projecció a les artistes de la localitat.

Llíria City Of Music va concloure, d'aquesta manera, una nova edició del festival El DesenJazz, que "es consagra com un ambiciós projecte que mostra la ferma aposta del municipi per la creativitat artística i per la difusió del jazz com a llenguatge universal de pau que promou la UNESCO, i, sobretot, per continuar demostrant que la música és un reclam turístic de primer nivell", ha destacat l'alcalde Manolo Civera.

Destacats