Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Enguany se celebra sota el lema 'La Ciutat Educadora no deixa a ningú arrere'

Guardar

Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora
Llíria se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L'Ajuntament de Llíria, a través de la seua Regidoria d'Educació, s'ha sumat hui a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que enguany es commemora sota el lema 'La Ciutat Educadora no deixa a ningú arrere'. Aquest dia commemoratiu se celebra des que, l'any 1990, va ser proclamada a la ciutat de Barcelona la Carta de Ciutats Educadores. El seu objectiu és impulsar la col·laboració i la cooperació entre les ciutats educadores, perquè desenvolupen projectes i iniciatives interessants que fomenten, també, el diàleg amb diferents organismes nacionals i internacionals.

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l'Ajuntament de Llíria ha organitzat un acte institucional en els exteriors de Ca la Vila. En ell han participat l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel; el regidor d'Educació, Vicent Lis, i diferents representants d'entitats i associacions locals.

A més, fent valdre el seu segell de Ciutat Creativa de la Música UNESCO, Llíria també ha aportat el toc musical a l'esdeveniment amb la interpretació, a càrrec d'un duo musical de veu i piano, de la declaració institucional i la cançó oficial de la Ciutat Educadora.

L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha manifestat que "l'educació és un pilar fonamental per a desenvolupar estratègies que eviten la segregació provocada per les nombroses desigualtats que, per desgràcia, han augmentat en els espais urbans d'aquest món globalitzat".

"Este consistori és conscient del potencial transformador de l'educació i, per això, treballem per a articular respostes que permeten desenvolupar les competències personals i socials de la ciutadania edetana, sense exclusions", ha explicat el primer edil.

Per part seua, el responsable de l'Àrea d'Educació, Vicent Lis, ha indicat que "amb la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora contribuïm a crear consciència sobre la capacitat que té l'educació per a generar benestar, convivència, prosperitat i cohesió social".

En el marc dels projectes desenvolupats per les ciutats educadores, l'Ajuntament de Llíria va organitzar, dissabte passat, la projecció del curtmetratge 'Aún estás a tiempo', elaborat per part de l'alumnat i professorat del col·legi Francisco Llopis Latorre. Una peça audiovisual que mostra la sensibilització i contribució de la joventut edetana amb relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a les bones pràctiques cap a l'Agenda 2030.

Arxivat a:

Destacats