Llíria s'adhereix a la declaració del Consell sobre Emergència Climàtica

Guardar

lliria Ayuntamiento
lliria Ayuntamiento

El ple de Llíria va aprovar ahir una resolució on urgeix la necessitat d'establir compromisos que garantisquen les reduccions de gasos, l'ús d'energies renovables, una mobilitat sostenible, polítiques de reducció de residus i projectes de regeneració rural, ecològica i humana, així com una economia local i de proximitat.

El regidor de Mobilitat Sostenible de Llíria, Paco García, ha apuntat que, a més, la proposta "porta aparellada l'adhesió a la Declaració d'Emergència Climàtica que ha decretat recentment el Ple del Consell de la Generalitat Valenciana, així com sumar-se a la vaga mundial de demà dia 27 de setembre".

D'altra banda, la resolució reclama al Govern d'Espanya que "faça un pas decidit com ha fet el Govern valencià i declare també l'emergència climàtica a escala estatal, ja que el nostre territori és un dels més proclius a patir els efectes del canvi climàtic".

Igualment, l'edil ha destacat que "cal actuar decididament des de les competències municipals amb responsabilitat i fer front al repte més important del segle, que és la crisi climàtica. Les institucions i la ciutadania hem de fer pedagogia de la urgència de la lluita contra el canvi climàtic i l'Ajuntament de Llíria ha d'exercir un paper clau, ja que dins del seu marc de competències pot ajudar a evitar l'augment de la temperatura global i a millorar la salut i el benestar de les persones".

Destacats